Torroella i l'Estartit promouen una campanya perquè cap llar necessitada es quedi sense producte fresc durant la crisi de la COVID-19

Comerços locals oferiran vals de 2 euros perquè els clients puguin fer les seves aportacions

01.07.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han engegat avui una campanya solidària a través del comerç local per tal que la població pugui col·laborar a pal·liar el dèficit de productes frescos que pateixen moltes persones del municipi arran de la crisi de la COVID-19. La campanya vol donar visibilitat a aquesta nova problemàtica i sensibilitzar la població davant d'una realitat que ha anat creixent a conseqüència de la crisi sanitària. A la vegada, la iniciativa contribuirà a la dinamització dels valors del comerç local de proximitat, com un instrument al servei de la cohesió social.

La crisi sanitària i econòmica ha fet incrementar notablement el nombre de persones amb dificultats  que aquest dies reben suport municipal a través del Centre de Distribució d'Aliments (CDA). Des d'aquest servei, en coordinació amb Serveis Socials, es lliura a tots els usuaris unes cistelles de productes bàsics (pasta seca, arròs, salses, caldo, llet, llegums, etc.), que no contenen aliments frescos (carn, peix i verdures). La finalitat de la cistella és que serveixi de complement a les famílies, però l'emergència actual, a banda d'incrementar el nombre d'usuaris del CDA, també ha permès detectar que moltes persones no poden accedir a productes frescos i garantir, així, una alimentació mínimament sana i equilibrada. Això és especialment problemàtic en el cas de famílies amb menors.

Davant d'aquesta realitat, les àrees de Serveis Socials i de Comerç han sumat esforços i han engegat una campanya conjunta que pretén sensibilitzar la població sobre aquesta realitat i oferir-los la possibilitat d'ajudar i complementar la tasca que ja es fa des de l'Ajuntament. La idea ha cristal·litzat en una campanya solidària a través del comerç local que es desenvoluparà, com a mínim, durant l’estiu.

Els clients i les clientes dels comerços torroellencs i estartidencs podran col·laborar amb la campanya adquirint vals de 2 euros en el moment de fer les seves compres. Posteriorment, els establiments entregaran productes frescos al CDA pel valor total de les aportacions recollides a través d'aquests vals.

Els establiment que col·laboren en la campanya són:

Torroella:
-           Peixateria Riembau
-           Fruites i verdures Mundet
-           Fruites i verdures Mas Pinell
-           Carnisseria Arnall
-           Carnisseria Seli

L’Estartit:
-           Peixateria Pont Nou
-           Fruites i verdures Pont Nou
-           Carnisseria Laura

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis