Torroella i l'Estartit promouen una campanya perquè cap llar necessitada es quedi sense producte fresc durant la crisi de la COVID-19

Comerços locals oferiran vals de 2 euros perquè els clients puguin fer les seves aportacions

01.07.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han engegat avui una campanya solidària a través del comerç local per tal que la població pugui col·laborar a pal·liar el dèficit de productes frescos que pateixen moltes persones del municipi arran de la crisi de la COVID-19. La campanya vol donar visibilitat a aquesta nova problemàtica i sensibilitzar la població davant d'una realitat que ha anat creixent a conseqüència de la crisi sanitària. A la vegada, la iniciativa contribuirà a la dinamització dels valors del comerç local de proximitat, com un instrument al servei de la cohesió social.

La crisi sanitària i econòmica ha fet incrementar notablement el nombre de persones amb dificultats  que aquest dies reben suport municipal a través del Centre de Distribució d'Aliments (CDA). Des d'aquest servei, en coordinació amb Serveis Socials, es lliura a tots els usuaris unes cistelles de productes bàsics (pasta seca, arròs, salses, caldo, llet, llegums, etc.), que no contenen aliments frescos (carn, peix i verdures). La finalitat de la cistella és que serveixi de complement a les famílies, però l'emergència actual, a banda d'incrementar el nombre d'usuaris del CDA, també ha permès detectar que moltes persones no poden accedir a productes frescos i garantir, així, una alimentació mínimament sana i equilibrada. Això és especialment problemàtic en el cas de famílies amb menors.

Davant d'aquesta realitat, les àrees de Serveis Socials i de Comerç han sumat esforços i han engegat una campanya conjunta que pretén sensibilitzar la població sobre aquesta realitat i oferir-los la possibilitat d'ajudar i complementar la tasca que ja es fa des de l'Ajuntament. La idea ha cristal·litzat en una campanya solidària a través del comerç local que es desenvoluparà, com a mínim, durant l’estiu.

Els clients i les clientes dels comerços torroellencs i estartidencs podran col·laborar amb la campanya adquirint vals de 2 euros en el moment de fer les seves compres. Posteriorment, els establiments entregaran productes frescos al CDA pel valor total de les aportacions recollides a través d'aquests vals.

Els establiment que col·laboren en la campanya són:

Torroella:
-           Peixateria Riembau
-           Fruites i verdures Mundet
-           Fruites i verdures Mas Pinell
-           Carnisseria Arnall
-           Carnisseria Seli

L’Estartit:
-           Peixateria Pont Nou
-           Fruites i verdures Pont Nou
-           Carnisseria Laura

07.08.2020

El municipi empordanès ja ho té tot apunt per gaudir de la Festa Major de Sant Genís, en un any marcat per l’adaptació de la festa a les... (Llegir més)

07.08.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va acordar ahir al vespre concedir la Medalla del Montgrí d'enguany, de manera única, conjunta i... (Llegir més)

03.08.2020

El Museu de la Mediterrània aposta per seguir endavant amb la cultura i celebra la 5a edició dels Capvespres musicals amb dos concerts de petit... (Llegir més)

31.07.2020

El nombre d’usuaris del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí s’ha incrementat d’un 20 % arran de la crisi del... (Llegir més)

30.07.2020

Aquest matí han començat els treballs per instal·lar  unes 25 boies ecològiques de manera que es pugui compatibilitzar la conservació de la... (Llegir més)

29.07.2020

Durant el mes de juliol s'ha portat a terme una renovació en profunditat del servei d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

22.07.2020

Avui, dimecres 22 de juliol, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 63 empreses i entitats... (Llegir més)

24.07.2020

L'Associació per les relacions multinacionals Costa Brava ha fet una aportació de 1.000 euros per destinar a famílies amb mancances alimentàries... (Llegir més)

17.07.2020

Un grup de 15 joves d'arreu de Catalunya estan participant aquests dies en el camp de treball “Queda’t de pedra al Montgrí!”, una iniciativa... (Llegir més)

16.07.2020

Després d’uns mesos molt complicats pel confinament i ben entrats ja a la coneguda com a “nova normalitat” o “represa”, el Museu de la... (Llegir més)

15.07.2020

A Torroella de Montgrí i a l’Estartit comptarem aquest estiu amb un equip format per 18 persones, entre informadors de platges (3), agents cívics... (Llegir més)

10.07.2020

Benvolguts veïns, Us informem que el proper dilluns 13 de juliol de 2020, el mercat setmanal de Torroella de Montgrí tornarà a la seva... (Llegir més)

07.07.2020

Ahir al vespre es va realitzar l'acte simbòlic de lliurament de les claus i les taquilles dels horts comunitaris i ecològics a 8 nous hortolans.... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis