La Fira Empordà Cuina i Salut comptarà amb el ‘showcooking’ de La Croqueta de Xocolata i la presentació del llibre de Maria Nicolau

La fira de l’alimentació saludable programa més d’una vintena d’activitats entre demostracions de cuina en directe, tallers, xerrades i mercat de productes de proximitat

Cartell de la Fira Empordà Cuina i Salut
Cartell de la Fira Empordà Cuina i Salut
Laura Zurriaga, Croqueta de Xocolata
Laura Zurriaga, Croqueta de Xocolata
Maria Nicolau, cuinera
Maria Nicolau, cuinera
Laura Zurriaga; Croqueta de Xocolata
Laura Zurriaga; Croqueta de Xocolata
Maria Nicolau, cuinera
Maria Nicolau, cuinera
Lo Pau de Ponts, cantautor
Lo Pau de Ponts, cantautor

15.04.2024

La cuinera i influenciadora Laura Zurriaga, coneguda a les xarxes com La Croqueta de Xocolata, Jordi Pey de la Cuinateca.cat i el col·lectiu Eixarcolant protagonitzaran els ‘showcookings’ de la Fira Empordà Cuina i Salut que es celebra els dies 26 i 27 d’abril a Torroella de Montgrí.

Aquesta fira de l'alimentació saludable arriba a la desena edició i és un aparador únic per gaudir dels productes de proximitat, els ‘showcookings’ més entretinguts i xerrades sobre un estil de vida pausat, sostenible i sa. La Fira Empordà Cuina i Salut té per objectiu valorar els beneficis per la salut d'una alimentació conscient, de qualitat i proximitat.

El popular cantant i ‘showman’ Lo Pau De Ponts presentarà els ‘showcookings’ que s’han programat el dissabte. Un dia que també comptarà amb la presència de la mediàtica cuinera Maria Nicolau, col·laboradora habitual de Catalunya Ràdio i TV3.

Els ‘showcookings’ més entretinguts
La primera presentació de cuina en directe es farà divendres 26, al es 19h a la Plaça de la Vila, amb Jordi Pey, de la Cuinateca.cat, un divulgador de receptes tradicionals catalanes fetes amb productes de proximitat. Seguidament hi haurà un tastet de productes de quilòmetre 0.

Dissabte, a les 11.30 h a la Plaça de la Vila, Lo Pau de Ponts presentarà un ‘showcooking’ de plantes oblidades a càrrec del col·lectiu Eixacorlant. Un grup de persones que té per objectiu fomentar un model de producció, distribució, i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic, més sostenible, ètic i just, emprant com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

El ‘showcooking’ més mediàtic es farà a la tarda, a les 18.30 h també a la Plaça de la Vila. Laura Zurriaga, coneguda a les xarxes com La Croqueta de Xocolata mostrarà com fer postres ‘sanotes’. Zurriaga s’ha fet un lloc en el món dels creadors de continguts en català adaptant postres a versions més saludables. Un fet que li ha comportat una comunitat de més de 115.000 seguidors.

També ben mediàtic serà la presentació del llibre ‘Cremo’, de la cuinera Maria Nicolau. La col·laboradora del Tot Es Mou de TV3 exposarà el seu nou receptari a les 17h, abans del ‘showcooking’ de Zurriaga, també a la Plaça de la Vila.

Mercat de productes artesans i d’alimentació saludable
Si les demostracions de cuina són marca de la casa de l’Empordà Cuina i Salut,  el mercat de productes de proximitat és una altra pota indispensable de l’esdeveniment. Dissabte de 10 h a 20 h el Passeig Catalunya s’omplirà de parades de productes  km0 i d’artesania. Coincidirà dissabte amb el Mercat Ecològic Món Empordà, que es fa cada quart i cinquè dissabte de mes.

Per anar escalfant motors, el dijous 25 d’abril s’ha programat la xerrada ‘ La Menopausa i l’alimentació’ a càrrec dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) a les 18.30h al Museu de la Mediterrània.

Tallers i activitats per al públic familiar
La Fira Empordà Cuina i Salut també té una bona dosi d’activitats adreçades a un públic familiar. El divendres 26 d’abril s’obre amb un berenar popular a les 17.30 h a la Plaça de la Vila  seguit de l’animació musical de carrer d’’Els trastos Band’ de Jaume Ibars.  

Dissabte 27 d’abril, l’animació segueix amb les cercaviles itinerants ‘Traginers’ al matí i ‘El xef estrellat’ a la tarda ambdós a càrrec de Traüt espectacles.

Pel que fa als tallers, dissabte 27 d’abril de 10h a 13h a la plaça del Mestre Pere Rigau, se’n farà un de cianotípia botànica amb plantes oblidades a càrrec d'Eixacorlant; i el mateix dia i a la mateixa plaça però a les 19.30h un de preparació del berenar a càrrec de La Xarranca.

En l’apartat esportiu el Parc Natural del Montgrí, Les Illes Medes i el Baix Ter ha organitzat una sortida per gaudir de l’esclat de la primavera dissabte 27 d’abril a les 10h i també a les 10h a la zona de l’Espai Ter, l’Oriol Martínez de Functional Training, oferirà un entrenament funcional a l’aire lliure, amb inscripció prèvia. Dimecres 1 de maig, com a colofó del cap de setmana, el Club Ciclista Montgrí organitza la 42ena Festa del Pedal.

Jocs i espectacles per a tota la família
La Fira Empordà Cuina i Salut també ha programat l’espectacle familiar ‘Massa Tip’ a càrrec d’Arriant Produccions. Serà dissabte 27 d’abril a les 18h a la Plaça dels Dolors.

I pels més juganers,  dues activitats: El joc solidari de Montgrí Team i Tell Fusta de 10h a 14h a la Plaça de la Vila; i el Joc Guardawatts a càrrec d’Icaen el dissabte 27 d’abril a les 16.30h a la Plaça del Mestre Pere Rigau

Una oportunitat per descobrir Torroella de Montgrí
La regidora de Fires, Dúnia Oliveras, ha indicat que, “L’Empordà Cuina i Salut és una molt bona oportunitat per descobrir Torroella de Montgrí i el seu nucli antic. I és que expositors, conferències, tallers, degustacions i espectacles infantils es barregen amb l'activa vida comercial torroellenca i dins l'escenari del seu patrimoni històric i cultural”

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis