Avisos

Oficina Local d'Habitatge

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, mitjançant un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, ofereix atenció al públic de l’Oficina Local d’Habitatge.

Serveis

  • Assessorament sobre la tramitació de subvencions disponibles en temes d’habitatge
  • Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial
  • Intermediació entre propietaris i llogaters, a través del programa de mediació.

Com puc utilitzar el servei?

  • Torroella de Montgrí, tots els dijous, de 10 a 14 h, a Casa Pastors (Cal cita prèvia. Podeu trucar al 972 75 73 01)
  • A l'Estartit, el primer dijous de cada mes, a l'EMD de l'Estartit (972 75 25 33).

Recursos en línia:

Serveis

AJUTS AL PAGAMENT DEL LLOGUER

• Ajuts al lloguer

Subvencions que ofereix el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb la finalitat de prevenir l’exclusió residencial. Cal ser titular d’un contracte de lloguer d’un habitatge destinat a domicili habitual i permanent i residir a Catalunya.

• Prestacions econòmiques d’especial urgència

HABITATGE PROTEGIT

• Registre sol.licitants d'habitatges amb protecció oficial de Catalunya (RSHPO)

A partir de gener de 2010 i tal com preveu la Llei de Dret de l’Habitatge, per poder participar en un sorteig d’adjudicació d’habitatges amb protecció social, serà requisit imprescindible estar inscrit en el Registre de Sol•licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial.

BORSA D’HABITATGES DE LLOGUER

• Propietaris:

Si teniu un habitatge buit i no goseu posar-lo al mercat de lloguer per por als desperfectes que poden fer-hi els llogaters o als problemes que podeu tenir en cas d’impagament, la Generalitat de Catalunya a través del Servei Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i en col•laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, us ofereixen aquesta possibilitat:

  • Programa de Mediació:  Les borses actuen com a mediadores entre les persones propietàries dels habitatges i les llogateres.
    Les persones propietàries  reben unes contraprestacions: Assegurança de cobrament   de les rendes mitjançant el sistema Avalloguer, una assegurança de multirisc i de defensa jurídica en cas d’impagament.

• Llogaters:

Creació d’una borsa social que posa en contacte propietaris de pisos desocupats amb sol·licitant de pisos, per tal de facilitar l’accés a l’habitatge dels ciutadans que no poden optar a un immoble del mercat lliure. La renda que paga el llogater pel lloguer és inferior al preu de mercat, a canvi el propietari obté una sèrie d’avantatges.

Notícies Relacionades
24.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha posat en marxa un servei gratuït de gestió i mediació entre persones propietàries i llogateres, amb... (Llegir més)

08.01.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà aquest divendres 12 de gener, a les 19 h, la presentació del projecte de cohabitatge compartit que promou... (Llegir més)

27.03.2023

Torroella de Montgrí serà el primer municipi on Convivalis, empresa social sense ànim de lucre, implementarà, per primer cop, un innovador model... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

27.10.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha participat aquest matí en la campanya Cap persona sense Llar 2022 que organitza Càritas, amb l'objectiu de... (Llegir més)

20.10.2022

Ara és un molt bon moment si esteu interessats a rehabilitar el vostre edifici o habitatge gràcies a les ajudes que es concedeixen a través dels... (Llegir més)

eventis