Projecten a Torroella de Montgrí dues promocions amb 14 habitatges d'ús compartit

L’empresa social Convivalis vol desincentivar l’especulació, mobilitzar el parc d'habitatge, fomentar la rehabilitació i dinamitzar el nucli antic

08.01.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà aquest divendres 12 de gener, a les 19 h, la presentació del projecte de cohabitatge compartit que promou l'empresa Convivalis a Torroella de Montgrí. A l'acte hi seran presents tots els agents implicats i s'ha convidat a representants polítics d’altres municipis, propietaris d’immobles, possibles usuaris i inversors del territori que estiguin interessats en el llançament de les properes promocions de cohabiting a tot Catalunya.

Convivalis arrencarà el projecte a Torroella de Montgrí amb dues promocions i una oferta de 14 habitatges d'entre 50 i 90m², amb una zona convivencial d’uns 350m². Es preveu que els usuaris puguin entrar-hi a viure entre mitjans del 2025 i principis del 2026.

El cohabiting és un innovador projecte d'habitatge compartit orientat a persones que vulguin conviure amb d'altres persones mantenint la seva vida privada i pagant uns preus de lloguer raonables, per sota de la mitjana a la zona. D'altra banda, és un model que pretén fomentar la rehabilitació d'edificis i contribuir a frenar la degradació gradual que pateixen molts nuclis urbans.

Pel que fa al perfil d'usuaris, el cohabiting està pensat per a persones que busquen un habitatge per viure de forma estable al centre del poble, amb serveis per a quan es facin grans, per a persones que busquen un habitatge més petit per viure més còmodament o per a persones que no poden pagar els actuals preus de l’habitatge, atès que l'import del lloguer dels habitatge ofertats, serveis inclosos, serà inferior a la mitjana.

Cada vegada estan apareixent més projectes de cohabitatge que combinen l’ús privatiu d’un habitatge amb l’ús compartit d’un espai on poder conviure amb d’altres persones que vulguin viure en una mateixa comunitat. En què consisteix aquest nou model d’habitatge, el cohabiting? Fins ara el model tradicional més estès era la casa o el pis. Fa 50 anys apareix el cohousing al nord d’Europa per persones que volien viure en comunitats compartint espais sense renunciar a tenir el seu propi pis o casa. Recentment, ha irromput amb força el coliving a les grans ciutats per professionals que busquen lloguers de curta estada amb serveis integrats i zones compartides per treballar. El cohabiting és per persones que volen viure a casa seva amb la comoditat d’un coliving i l’estabilitat d’un cohousing.

Convivalis ja ha obert la llista d'espera per a persones que vulguin accedir a aquest nou model d'habitatge: https://goo.su/g8gRSA

Document informatiu Cohousing Torroella de Montgrí

Nota de premsa de Convivalis

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis