Avisos

Serveis Socials

Els serveis socials bàsics són el primer nivell del sistema públic de serveis socials i la garantia de més proximitat als usuaris i als àmbits familiar i social.

El Sistema Català de Serveis Socials estructura la seva xarxa i el seu funcionament en dos nivells d'atenció:

- Els Serveis socials bàsics
- Els Serveis socials d'atenció especialitzada

Els Serveis Socials bàsics són de competència municipal i constitueixen el punt d'accés més immediat dels ciutadans i el primer nivell d'atenció a tot el Sistema de Serveis Socials.
 

Què fan els Serveis socials bàsics?

 • Detectar i prevenir les situacions de risc socials o exclusió.
 • Rebre, analitzar i fer propostes d'actuació en relació a les demandes i necessitats socials dels ciutadans del seu territori.
 • Informar, orientar i assessorar als ciutadans en relació als recursos i prestacions socials existents per tal d'abordar les seves necessitats.
 • Aplicar tractaments de suport i acompanyament a persones, famílies o grups amb dificultats.
 • Tramitació i seguiment de programes que requereixen la seva intervenció (serveis d'atenció domiciliària, seguiment  de les persones amb situació social de la Renda Garantida de Ciutadania, suport a les famílies, etc.).
 • Desenvolupar programes de treball social grupal i comunitari per tal d'abordar problemàtiques que afecten a un conjunt d'individus o a tota una comunitat.
 • Tramitació de propostes de derivació als serveis socials especialitzats en aquells casos que ho requereixen (centres residencials de gent gran, equips d'atenció a la infància i adolescència en risc -EAIA-, cases d'acollida de dones maltractades, etc.).

En definitiva, els serveis socials bàsics atenem en un primer nivell totes les demandes i necessitats socials del ciutadans, fent un primer diagnòstic i pla d'actuació, i aplicant els programes i recursos a l'abast. Quan la problemàtica o necessitat supera les seves possibilitats d'intervenció, deriven el cas als serveis especialitzats.

Els serveis socials bàsics tenen un caràcter polivalent, comunitari i preventiu per fomentar l'autonomia de les persones perquè visquin dignament, atenent les diferents situacions de necessitat en què es troben o que es puguin presentar al llarg de la vida.

Els serveis socials bàsics, segons el que estipula el Preàmbul, V de la llei de serveis socials 12/2007 d'11 d'octubre, “els serveis socials bàsics (de caràcter públic i local) constitueixen un dispositiu d'informació, diagnòstic, orientació, suport, intervenció i assessorament individual i comunitària, a més de ser la porta d'entrada habitual al sistema de serveis socials, i l'eix vertebrador de tota la xarxa de serveis socials.

Saps què?

 • Els serveis socials l’any 2021 va atendre 6.690 persones registrades.
 • Els serveis socials l’any 2021 han treballat en:
 • 911 nuclis familiars dels quals:
  • 275 famílies s’adrecen per primera vegada als serveis socials municipals (30,19%)
  • 35 són famílies que ja havien fet ús del servei en algun moment i tornen a formalitzar la seva demanda (3,8 %).
  • 601 són famílies que ja estan en seguiment dels serveis socials (65,97%).

Aquest 2022, a més a més de continuar en l’atenció individual i familiar, s’ha realitzat un grup de suport a cuidadors i un grup d’empoderament de dones.

S’ha promogut activitats en el dia mundial de la conscienciació contra els maltractaments de la gent gran.

S’està iniciant impulsar el projecte Radars per a la detecció de persones grans en situació de risc i evitar l’aïllament i fomentar la xarxa relacional.

S’ha participat en la taula de treball del PLACI (pla local d’acció comunitari inclusiva) per la detecció de necessitats i diagnosis del territori de Torroella de Montgrí i l’Estartit.

Com contactar amb Serveis Socials de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí?

Per demanar cita es pot fer per diversos mitjans:

 • Telèfon: 972 76 00 29 
 • Correu electrònic: serveissocials@torroella-estartit.cat
 • Presencialment a Torroella de dilluns a dijous de 9h a 14h i a l’EMD de dilluns a dimecres de 9h a 14h.
Notícies Relacionades
25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

27.10.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha participat aquest matí en la campanya Cap persona sense Llar 2022 que organitza Càritas, amb l'objectiu de... (Llegir més)

21.09.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aconseguit un ajut d'1.173.428 euros per destinar a la conservació, reparació i millora de l’eficiència... (Llegir més)

14.09.2022

Benvolgudes famílies, Us informem que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions amb una ajuda per... (Llegir més)

09.08.2022

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d'un espai de... (Llegir més)

Responsable tècnic
Sra. Mariona Galceran
Responsable polític
Sra. Anna Maria Bonada Pérez
Dades de contacte
 •   972 76 00 29
Adreça
C/dels Dolors, 7
17257 Torroella de Montgrí
eventis