L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat l'adhesió al Pla de serveis, d’assistència i cooperació als municipis del Baix Empordà, a través del qual es garanteix el manteniment del servei d'atenció psicològica del Servei d'Atenció a la Família.
Amb l’adhesió a aquest pla coordinat pel Consell Comarcal, es mantindrà a Torroella de Montgrí l’atenció psicològica a 35 hores setmanals. D'aquesta manera es vol assegurar una atenció psicològica adequada a les víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles. El primer conveni de col·laboració es va signar el 2017 i es va renovar el 2023.
Anna Bonada, regidora de Serveis Socials, ha destacat la importància d’aquesta adhesió: «Es tracta simplement d'adherir-nos al pla de serveis per garantir el suport psicològic, que oferim 5 dies a la setmana. És crucial per al treball diari en equip que es realitza des de l'àrea per tal de donar el millor servei a les víctimes de violència de gènere.»
A més, Anna Bonada ha anunciat que pròximament es farà una adhesió similar per a l'atenció a les persones nouvingudes, reafirmant el compromís de l'Ajuntament amb la inclusió i el suport a tots els ciutadans del municipi.
Aquesta adhesió representa un pas més en l’objectiu de Torroella de Montgrí de proporcionar serveis de qualitat i de suport a les famílies i persones més vulnerables.
Pel que fa a la violència masclista, l'any 2023 es van atendre 54 casos:
- 8 abús sexual infantil
- 4 abús sexual adult
- 36 menors en nucli familiar amb violència masclista
Treball en equip
Des de l’Àrea de Serveis Socials es presta, durant tot l’any, un servei d’atenció a les dones en situació de violència masclista. L’equip d’atenció el formen les tècniques d’atenció social bàsica: treballadora social i educadores socials que fan la primera acollida i la intervenció social, acompanyament i orientació a recursos, entre ells la sol·licitud i seguiment del servei Teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere (TAMVG) i la derivació al suport psicològic a l’Àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal del Baix Empordà.
Com fer ús del servei?
Qui ho necessiti es pot dirigir al servei a través de:
Què es l’Àrea d’Atenció a la Família-SOAF?
El Servei d’Orientació i Acompanyament a Famílies és l’equip especialitzat en la intervenció psicoterapèutica de la violència masclista, les conseqüències de la violència en els menors i adolescents i les dificultats relacionals , així com la intervenció i suport en els processos traumàtics derivats d’aquestes situacions en infants, adolescents i adults.
Què ofereix?
Suport psicològic individual i / o familiar:
- Grups psicoterapèutics de suport a les conseqüències de la violència masclista, capacitats parentals i grups de treball amb menors i adolescents.
Aquesta iniciativa compta amb el suport del Ministerio de Igualdad (Pacte d'Estat contra la violència de gènere).