Avisos

Oficina de Català de Torroella de Montgrí

L'any 1992, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va encarregar al Consorci per a la Normalització Lingüística la creació d'un servei de català al municipi. Ubicat en un primer moment a l'espai de les Galeries Centre de l'Ajuntament, l'any 2007 l'Oficina de Català es va traslladar a un espai més ampli, l'antic Museu del Montgrí i del Baix Ter, a l'antiga finca de Casa Pastors, que acabava de ser restaurada i habilitada com a seu de dependències municipals.

Nascut com a servei unipersonal, en aquests moments compta amb un equip de dues tècniques (una a mitja jornada) i una administrativa amb dedicació parcial. S'hi fan feines de docència, assessorament lingüístic i dinamització, i també s'hi du a terme el programa Voluntariat per la llengua.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és l'òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern. Té l'objectiu de facilitar el coneixament, l'ús i la divulgació del català en tots els àmbits.

El CPNL està format per la Generalitat de Catalunya, consells comarcals, diputacions i nombrosos ajuntaments, entre els quals hi ha el de Torroella de Montgrí.

Ofereix assessorament lingüístic: consultes, correcció de textos, informació de recursos bibliogràfics i informàtics, difusió de diferents terminologies específiques, informació sobre drets lingüístics, informació sobre les proves de català de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat.

D’altra banda, desenvolupa una tasca de dinamització de l’ús de la llengua: anàlisi lingüística d’organitzacions que volen iniciar un procés de normalització, plans lingüístics per a empreses, convenis i acords de col·laboració amb entitats i associacions, suport a iniciatives relacionades amb la normalització lingüística.

En l’àmbit de l’ensenyament del català, ofereix cursos de 45 o 90 hores de nivell bàsic elemental, intermedi i de suficiència, i orienta l’autoaprenentatge.

S’ocupa també de les proves de català per a les convocatòries de places de l’Ajuntament i col·labora amb l’Àrea de Cultura.

Més informació

Veure l'adreça en el mapa

@oficinadecataladetorroella

 

Responsable tècnic
Susanna Bautista
Dades de contacte
Adreça
C/ Major 31 (Casa Pastors)-17257-Torroella de Montgrí
eventis