Avisos

Arxiu Municipal

L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí (AMTDM) és el servei que gestiona, conserva i difon la documentació de l'Ajuntament, així com altres fons que hi han estat dipositats.

L’any 1983 s’institueix l’Arxiu Històric com una de les branques que formen l’antic Museu del Montgrí i del Baix Ter, Centre d’Estudis i Arxiu. En constituir-se, el 2003, el Museu de la Mediterrània, l’arxiu passa a ser una àrea independent (ja com a Arxiu Municipal), tot i que fins a l’any 2011 la documentació encara es troba en una de les sales de l’edifici de can Quintana. Finalment, aquell any s’inaugura una nova instal·lació a can Mach, on es diposita tota la documentació que es trobava dispersa per diferents equipaments municipals.

L’Arxiu Municipal disposa d’un reglament que té l’objectiu d’establir i regular els criteris generals que han de permetre generar la normativa específica i programar les actuacions que calen per aconseguir la normalització del servei d’Arxiu Municipal. El reglament es va aprovar l’any 2008 i consta de 66 articles distribuïts en 5 títols.

Reglament de l’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí

Documents
Notícies Relacionades
27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.06.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha incorporat una còpia digitalitzada del fons de plaques de vidre del reconegut prehistoriador i... (Llegir més)

25.05.2021

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat, per unanimitat, la creació de la Comissió del Nomenclàtor municipal i el reglament que... (Llegir més)

25.10.2018

L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí està completant la digitalització dels llibres d'actes del Ple des del 1648 fins a l'actualitat. En una... (Llegir més)

10.05.2018

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts ha cedit a l’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí, en règim de comodat, el seu fons documental... (Llegir més)

Responsable tècnic
Sr. Jordi Turró Anguila
Responsable polític
Sra. Anna Company Coll
Dades de contacte
Adreça
C/ de l'Hospital, 18 (Can Mach)-17257-Torroella de Montgrí
Horari
De 9 a 14 h, de dilluns a divendres
eventis