Avisos

Promoció de la salut i qualitat de vida

La promoció de la salut es porta a terme al llarg de tota la vida de les persones i actua sobre els determinants de salut de cada etapa vital. Són determinants de salut factors tan diversos i transversals com els ingressos, l’habitatge, l’accés a una alimentació suficient i equilibrada, les condicions de treball i d’ocupació, la família, l’entorn, l’escola, el centre de salut, etc.

Des de la promoció de la salut treballem per donar aquest enfocament positiu de la salut i que posa èmfasi en els recursos personals, socials i emocionals. Aquesta visió positiva de la salut creu i confia en les capacitats de les persones i les societats per utilitzar els recursos que tenen a l’abast per generar salut, i els permet avançar cap a un estat òptim de benestar.

En aquest sentit, els programes, projectes i accions que desenvolupem tenen per finalitat incidir en entorns saludables, en els estils de vida i en les condicions de vida de les persones. I estan orientats a donar eines (coneixements, habilitats i actituds) a les persones per entendre, gestionar i donar sentit a la vida, enfortint les habilitats per al desenvolupament de les capacitats dels individus i de la comunitat per incrementar el control sobre els determinants que condicionen la salut i els projectes vitals i comunitaris.

En concret, els àmbits temàtics en què versa aquesta línia de treball són:

  • ACTIVITAT FÍSICA
  • ALIMENTACIÓ SALUDABLE
  • SALUT BUCODENTAL
  • PREVENCIÓ DE LES ADDICCIONS
  • BENESTAR EMOCIONAL
  • SEXUALITAT SANA I AFECTIVITAT

En aquesta línia i amb aquest enfocament de salut, actualment s’està treballant en l’elaboració d’un PLA PILOT DE SALUT MUNICIPAL amb el suport tècnic de DIPSALUT.  

Flyer informatiu sobre com fer un bon ús dels antibiòtics.pdf

eventis