Avisos

Impulsen a Torroella de Montgrí la primera experiència d’un innovador model d’habitatge compartit

L’empresa social Convivalis vol facilitar habitatge assequible, fomentar la rehabilitació, dinamitzar el nucli antic i desincentivar l’especulació

27.03.2023

Torroella de Montgrí serà el primer municipi on Convivalis, empresa social sense ànim de lucre, implementarà, per primer cop, un innovador model de cohabitatge compartit. Amb l’objectiu de donar-lo a conèixer, el proper dissabte 1 d’abril, a les 12 h, es presentarà el projecte al Museu de la Mediterrània, en un acte conjunt amb l’Ajuntament.

La presentació està adreçada a propietaris d’immobles i a persones que vulguin viure en una comunitat al Baix Empordà o en d’altres municipis de Catalunya on es pugui estendre aquest nou model de cohabitatge rehabilitat, que pretén contribuir a la degradació gradual que pateixen molts nuclis urbans.

El cohousing o habitatge compartit és un model d’habitatge que ha nascut com una resposta a la dificultat que tenen moltes persones que no volen viure soles de trobar una solució que s’adapti a les seves necessitats durant tot el seu cicle vital. Cada vegada estan apareixent més projectes de cohabitatge que combinen l’ús privatiu d’un habitatge amb l’ús compartit d’un espai on poder conviure amb d’altres persones que vulguin viure en una mateixa comunitat.

Model innovador d’habitatge compartit

Els emprenedors que han impulsat Convivalis volen fer un pas més per crear comunitats afins que perdurin i permetin garantir la salut dels nuclis antics. La novetat del seu model rau en el fet de resoldre un repte social que afecta a molts municipis de Catalunya que és l’abandonament gradual dels immobles als nuclis antics, la qual cosa genera un impacte negatiu sobre el teixit social i econòmic dels pobles. Per resoldre aquest problema, aquests emprenedors han apostat per la rehabilitació amb fórmules que siguin interessants tant per a propietaris d’immobles, com per a persones que busquen un cohabitatge.

Convivalis té com a propòsit facilitar habitatge assequible amb serveis complementaris als nous models de convivència mitjançant la rehabilitació o construcció d’immobles, la compravenda d’habitatges amb un dret d’opció preferent per evitar l’especulació i la gestió de les entrades i sortides dels membres de la comunitat per garantir la seva afinitat i renovació.

Aquest nou model de cohabitatge rehabilitat està pensat per afavorir que els membres de la comunitat adquireixin la propietat de l’habitatge encara que comencin de lloguer i crear comunitats que perdurin amb el temps mitjançant un model que desincentiva l’especulació per garantir l’afinitat i renovació gradual dels seus membres, sense que perdin poder adquisitiu amb la venda dels habitatges un cop hagin de marxar o canviar de comunitat.

Projecte social més ampli

Aquest projecte empresarial s’emmarca dintre d’un projecte més ambiciós que consisteix en crear un ecosistema d’empreses socials sense ànim de lucre arrelades al territori com a model econòmic alternatiu amb empreses que no reparteixen beneficis entre els socis, sinó que els reinverteixen i que no es poden vendre a tercers perquè tenen una governança no propietària que aportar valor al territori i no als accionistes que s’ha inspirat en La Fageda.

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis