Avisos

Impulsen a Torroella de Montgrí la primera experiència d’un innovador model d’habitatge compartit

L’empresa social Convivalis vol facilitar habitatge assequible, fomentar la rehabilitació, dinamitzar el nucli antic i desincentivar l’especulació

27.03.2023

Torroella de Montgrí serà el primer municipi on Convivalis, empresa social sense ànim de lucre, implementarà, per primer cop, un innovador model de cohabitatge compartit. Amb l’objectiu de donar-lo a conèixer, el proper dissabte 1 d’abril, a les 12 h, es presentarà el projecte al Museu de la Mediterrània, en un acte conjunt amb l’Ajuntament.

La presentació està adreçada a propietaris d’immobles i a persones que vulguin viure en una comunitat al Baix Empordà o en d’altres municipis de Catalunya on es pugui estendre aquest nou model de cohabitatge rehabilitat, que pretén contribuir a la degradació gradual que pateixen molts nuclis urbans.

El cohousing o habitatge compartit és un model d’habitatge que ha nascut com una resposta a la dificultat que tenen moltes persones que no volen viure soles de trobar una solució que s’adapti a les seves necessitats durant tot el seu cicle vital. Cada vegada estan apareixent més projectes de cohabitatge que combinen l’ús privatiu d’un habitatge amb l’ús compartit d’un espai on poder conviure amb d’altres persones que vulguin viure en una mateixa comunitat.

Model innovador d’habitatge compartit

Els emprenedors que han impulsat Convivalis volen fer un pas més per crear comunitats afins que perdurin i permetin garantir la salut dels nuclis antics. La novetat del seu model rau en el fet de resoldre un repte social que afecta a molts municipis de Catalunya que és l’abandonament gradual dels immobles als nuclis antics, la qual cosa genera un impacte negatiu sobre el teixit social i econòmic dels pobles. Per resoldre aquest problema, aquests emprenedors han apostat per la rehabilitació amb fórmules que siguin interessants tant per a propietaris d’immobles, com per a persones que busquen un cohabitatge.

Convivalis té com a propòsit facilitar habitatge assequible amb serveis complementaris als nous models de convivència mitjançant la rehabilitació o construcció d’immobles, la compravenda d’habitatges amb un dret d’opció preferent per evitar l’especulació i la gestió de les entrades i sortides dels membres de la comunitat per garantir la seva afinitat i renovació.

Aquest nou model de cohabitatge rehabilitat està pensat per afavorir que els membres de la comunitat adquireixin la propietat de l’habitatge encara que comencin de lloguer i crear comunitats que perdurin amb el temps mitjançant un model que desincentiva l’especulació per garantir l’afinitat i renovació gradual dels seus membres, sense que perdin poder adquisitiu amb la venda dels habitatges un cop hagin de marxar o canviar de comunitat.

Projecte social més ampli

Aquest projecte empresarial s’emmarca dintre d’un projecte més ambiciós que consisteix en crear un ecosistema d’empreses socials sense ànim de lucre arrelades al territori com a model econòmic alternatiu amb empreses que no reparteixen beneficis entre els socis, sinó que els reinverteixen i que no es poden vendre a tercers perquè tenen una governança no propietària que aportar valor al territori i no als accionistes que s’ha inspirat en La Fageda.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis