Avisos

Impulsen a Torroella de Montgrí la primera experiència d’un innovador model d’habitatge compartit

L’empresa social Convivalis vol facilitar habitatge assequible, fomentar la rehabilitació, dinamitzar el nucli antic i desincentivar l’especulació

27.03.2023

Torroella de Montgrí serà el primer municipi on Convivalis, empresa social sense ànim de lucre, implementarà, per primer cop, un innovador model de cohabitatge compartit. Amb l’objectiu de donar-lo a conèixer, el proper dissabte 1 d’abril, a les 12 h, es presentarà el projecte al Museu de la Mediterrània, en un acte conjunt amb l’Ajuntament.

La presentació està adreçada a propietaris d’immobles i a persones que vulguin viure en una comunitat al Baix Empordà o en d’altres municipis de Catalunya on es pugui estendre aquest nou model de cohabitatge rehabilitat, que pretén contribuir a la degradació gradual que pateixen molts nuclis urbans.

El cohousing o habitatge compartit és un model d’habitatge que ha nascut com una resposta a la dificultat que tenen moltes persones que no volen viure soles de trobar una solució que s’adapti a les seves necessitats durant tot el seu cicle vital. Cada vegada estan apareixent més projectes de cohabitatge que combinen l’ús privatiu d’un habitatge amb l’ús compartit d’un espai on poder conviure amb d’altres persones que vulguin viure en una mateixa comunitat.

Model innovador d’habitatge compartit

Els emprenedors que han impulsat Convivalis volen fer un pas més per crear comunitats afins que perdurin i permetin garantir la salut dels nuclis antics. La novetat del seu model rau en el fet de resoldre un repte social que afecta a molts municipis de Catalunya que és l’abandonament gradual dels immobles als nuclis antics, la qual cosa genera un impacte negatiu sobre el teixit social i econòmic dels pobles. Per resoldre aquest problema, aquests emprenedors han apostat per la rehabilitació amb fórmules que siguin interessants tant per a propietaris d’immobles, com per a persones que busquen un cohabitatge.

Convivalis té com a propòsit facilitar habitatge assequible amb serveis complementaris als nous models de convivència mitjançant la rehabilitació o construcció d’immobles, la compravenda d’habitatges amb un dret d’opció preferent per evitar l’especulació i la gestió de les entrades i sortides dels membres de la comunitat per garantir la seva afinitat i renovació.

Aquest nou model de cohabitatge rehabilitat està pensat per afavorir que els membres de la comunitat adquireixin la propietat de l’habitatge encara que comencin de lloguer i crear comunitats que perdurin amb el temps mitjançant un model que desincentiva l’especulació per garantir l’afinitat i renovació gradual dels seus membres, sense que perdin poder adquisitiu amb la venda dels habitatges un cop hagin de marxar o canviar de comunitat.

Projecte social més ampli

Aquest projecte empresarial s’emmarca dintre d’un projecte més ambiciós que consisteix en crear un ecosistema d’empreses socials sense ànim de lucre arrelades al territori com a model econòmic alternatiu amb empreses que no reparteixen beneficis entre els socis, sinó que els reinverteixen i que no es poden vendre a tercers perquè tenen una governança no propietària que aportar valor al territori i no als accionistes que s’ha inspirat en La Fageda.

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis