Avisos

L’Ajuntament posa en marxa una oficina per incentivar i acompanyar la ciutadania en la rehabilitació energètica d’habitatges

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i assessorament tant a comunitats de propietaris com a llogaters de pisos i cases que vulguin reduir la despesa energètica de la llar i aprofitar les importants ajudes que s’ofereixen a través dels fons Next Generation de la Unió Europea.

El nou servei s’ha emplaçat a l’edifici de Can Mach. Des d’aquí, un tècnic especialitzat ofereix assessorament i acompanyament gratuït a totes aquelles persones que vulguin reduir la despesa energètica de la llar. Des de l’oficina es prestarà assessorament per poder accedir als ajuts en matèria de rehabilitació residencial aprovades per la Generalitat en el marc del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència, i l'Instrument de Recuperació Next Generation.

Les oficines de rehabilitació tenen l’objectiu de coordinar, informar i facilitar la gestió dels ajuts i la prestació de serveis per portar a terme i gestionar de forma integral els projectes de rehabilitació energètica en l’àmbit residencial que puguin presentar persones particulars, comunitats de propietaris, empreses i agents rehabilitadors en general.

La regidora d’Habitatge, Anna Bonada, assegura que ens trobem davant d’una gran oportunitat i vol animar la ciutadania a aprofitar aquesta línia d’ajudes públiques, la més important que s’ha activat fins ara per fer millores destinades a reduir el consum i la factura energètica. Bonada recorda que també permeten millorar el confort, la qualitat de vida i el valor de l’habitatge i que les ajudes poden arribar a cobrir entre el 40% i el 80% del cost de les obres. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es vol ajudar el màxim possible perquè tothom conegui les ajudes i que qui estigui interessat, ho tingui molt fàcil per obtenir-les.

Descarregar el tríptic informatiu

Per què rehabilitar energèticament el meu habitatge ara?

Rehabilitar i millorar energèticament el nostre habitatge mai no havia estat tan fàcil. Ara, i durant un temps limitat, tots plegats tenim al nostre abast moltes facilitats econòmiques.

 • Les subvencions cobreixen entre el 40% i el 80% del cost de les obres.
 • El projecte tècnic de rehabilitació està subvencionat.
 • Les obres no subvencionables es poden finançar amb préstecs Next Generation, amb condicions realment excepcionals.
 • Es pot obtenir un diagnòstic tècnic del vostre edifici o habitatge que us dirà què cal fer per rehabilitar-lo energèticament.

Quines millores aconseguim?

 • Reduir el consum i estalviar en la factura.
 • Guanyar en confort i qualitat de vida
 • Incrementar el valor de l’habitatge.
 • Ajudar a prevenir el canvi climàtic.
 • Gaudir de beneficis fiscals.

Oficina de Rehabilitació Energètica

Per facilitar la gestió i la tramitació de les ajudes l’Ajuntament ha posat en funcionament una Oficina de Rehabilitació Energètica. Ofereix un servei gratuït d’acompanyament per a comunitats i particulars que vulguin reduir la despesa energètica de la seva llar.

Can Mach (C/ de l’Hospital, 18)
De dilluns a divendres, de 10 a 14 h
Cita prèvia 972 75 51 52
habitatge@torroella-estartit.cat
lagullo@torroella-estartit.cat
*Atenció presencial: dimarts i divendres, de 10 a 14 h (amb cita prèvia)

Línies d’ajudes

 • Programa 1. Actuacions de rehabilitació a nivell de barri. Realització conjunta d'obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i habitatges, inclosos els unifamiliars, i d'urbanització o reurbanització d'espais públics dins d'àmbits d'actuació denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP).

En el marc d’aquest programa, l’Ajuntament ha aconseguit un reserva d’1.173.428 euros (513.226,53 per al 2022 i 660.201,47 per al 2023) per destinar a la conservació i millora de l’eficiència energètica d’edificis d’ús residencial construïts abans del 1980. >> Més informació aquí https://www.torroella-estartit.cat/ca/noticies/4670-lajuntament-posa-en-marxa-una-oficina-per-inc.html

 • Programa 3. Actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici.  Actuacions en els elements comuns dels edificis, tant plurifamiliars com familiars, que aconsegueixin reduir com a mínim un 30% el consum d’energia primària no renovable i un 25% la demanda de calefacció i refrigeració. 
 • Programa 4. Millora de l’eficiència energètica en habitatges. Subvencions per a persones propietàries que volen millorar l’eficiència energètica del seu domicili amb actuacions com la renovació de finestres, l’aïllament de la façana o el canvi de sistemes de climatització, entre d’altres.
 • Programa 5. Elaboració del llibre de l’edifici i redacció de projectes de rehabilitació.  Ajuts per a les comunitats de propietaris d’edificis construïts abans del 2000 que vulguin tenir un estudi tècnic amb instruccions d’ús i de manteniment per allargar la vida útil de l’edifici i evitar-ne la degradació, així com el desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació integral d’edificis.

En aquesta pàgina trobareu informació detallada sobre cada programa d'ajuts https://habitatge.gencat.cat/ca/ambits/Ajuts-europeus-per-a-la-millora-de-leficiencia-energetica-dels-habitatges/

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis