Avisos

Guia d'Acollida

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha proposat facilitar el procés d'incorporació i arrelament de les persones nouvingudes, convençut de les oportunitats que planteja el fenomen de la immigració. Amb aquest propòsit hem dissenyat la guia d'acollida que trobareu més avall, una eina que recull de manera molt clara i sistematitzada la informació bàsica perquè els nous veïns pugueu accedir als recursos bàsics que ofereix el municipi: sanitat, serveis socials, ensenyament, treball, etc.

Amb el mateix objectiu està concebut el Pla local d'acollida i convivència, un projecte de marcat caire transversal que serveix per implementar mesures que fomentin bones pràctiques i donin resposta a les necessitats que planteja la nova realitat social.

El nostre municipi és un exemple de tot allò positiu que pot aportar el fet immigratori en la configuració d'una societat cohesionada, pròspera i respectuosa. Actualment convivim a Torroella i l'Estartit persones de més de 55 nacionalitats diferents, una xifra molt similar a la de municipis de la rodalia. Aquesta realitat no es pot obviar i, des de l'Ajuntament, volem tractar-la amb la normalitat que es mereix. El fenomen de la immigració no és nou en la nostra societat; de fet, és inherent a la història de la humanitat. Avui en dia, però, la interacció amb persones de cultures diferents a la nostra és més gran que mai gràcies als avenços en les comunicacions i al desenvolupament tecnològic.

Per tot plegat, pensem que la posada en marxa d'eines com aquesta guia seran molt útils per al conjunt de la nostra ciutadania.

Benvinguts i benvingudes a Torroella de Montgrí i l'Estartit!

eventis