Avisos

Escoles verdes del Baix Empordà intercanvien experiències i reforcen llaços a l'Espai Ter

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord. Hi han participat un centenar de persones, entre alumnat i professorat de les escoles Guillem de Montgrí (Torroella de Montgrí), Quermany (Pals); Mas Clarà, Cor de Maria  i Joan de Margarit (La Bisbal d’Empordà); Torres Jonama (Mont- ras) i Torres Jonama i Carrilet (Palafrugell).

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; i director territorial d’Educació a Girona, Adam Manyé, han donat la benvinguda als assistents.

Els objectius d'aquesta trobada han estat:
-Fomentar l’intercanvi entre els alumnes que formen part dels Comitès Ambientals (CA) de diferents centres educatius.
-Conèixer altres Comitès Ambientals (CA) i establir vincles.
-Donar a conèixer les actuacions que s’estan duent a terme en temes de sostenibilitat a les escoles de primària del Baix Empordà.

Les escoles verdes de la província de Girona s’organitzen en comissions i una de les comissions és la del Baix Empordà de primària formada per 23 centres educatius. Dins de cada comissió, amb els docents dinamitzadors de cada escola, es proposen actuacions a fer a nivell de xarxa que ajudin a enfortint els vincles i a treballar temàtiques d’interès de manera col·lectiva.

A la reunió del primer trimestre de la Comissió d'Escoles Verdes del Baix Empordà de primària es va valorar d'organitzar un Fòrum d’intercanvi d’experiències on cada centre educatiu presenti una actuació-experiència que està realitzant en el marc del programa d’Escoles Verdes. Els alumnes que constitueixen els Comitès Ambientals (CA) seran els responsables d’explicar les experiències que realitzen als altres alumnes.

Durant el Fòrum, a més de la Fira d’Intercanvi d’Experiències també s’organitzen dinàmiques de temàtica ambiental dirigides als alumnes participants i als mestres acompanyants.

Com que aquesta comissió està formada per 23 centres, es va decidir organitzar dos fòrums. Un que destinat als centres ubicats més al nord de la comarca que ha tingut lloc aquest matí a l'Espai Ter i un segon Fòrum, programat per al 24 de maig, que acollirà els centres situats més al sud.

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

07.05.2024

Cala Montgó ha tornat a revalidar per catorzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis