El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a través d'enregistraments i documentació manuscrita i fotogràfica, de la memòria dels músics històrics vinculats al mon de la sardana i les cobles-orquestres de Catalunya.
El projecte, iniciat el 2009 i coordinat pel músic Jordi Molina, està aconseguint documentar, amb tota la seva sèrie d’entrevistes, la memòria oral de les cobles i de les orquestres del nostre país. El projecte, que es va iniciar a partir de la memòria dels músics del Baix Ter, ha anat ampliant el seu radi d’acció i ara ja estem parlant d’un projecte d'abast nacional amb seixanta entrevistes realitzades. El resultat és un relat polièdric de gran importància de la música popular catalana del segle XX.
Aquest 2024 s’han presentat les quatre gravacions realitzades la tardor del 2023 i que amb elles ja sumen un total de seixanta entrevistes realitzades a personatges històrics del món de les cobles i orquestres. Amb els anys el projecte va prenent més importància, alguns d’aquests personatges entrevistats ja han traspassat; dimensió territorial, hi ha protagonistes de tot Catalunya; documenta el rol de gènere, hi ha reflectida les pioneres en aquest àmbit; i amplia temàtica, entrevistant a cantants i luthiers.
L’edició del 2024 es va presentar en diferents indrets de la geografia catalana. Així el dimarts 12 de març es va presentar a Figueres i el dimecres 13 de març es va presentar a Barcelona. Un reconeixement a la importància del projecte.
Tots els enregistraments complets es poden consultar al Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània, i un documental de cada una de les entrevistes es pot visualitzar al canal de Youtube del museu. Un element de difusió molt important del projecte que porta un total de més de cent mil visualitzacions entre tots els documentals.