Avisos

El Museu de la Mediterrània consolida El projecte "Fer de Músic"

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a través d'enregistraments i documentació manuscrita i fotogràfica, de la memòria dels músics històrics vinculats al mon de la sardana i les cobles-orquestres de Catalunya.

El projecte, iniciat el 2009 i coordinat pel músic Jordi Molina, està aconseguint documentar, amb tota la seva sèrie d’entrevistes, la memòria oral de les cobles i de les orquestres del nostre país. El projecte, que es va iniciar a partir de la memòria dels músics del Baix Ter, ha anat ampliant el seu radi d’acció i ara ja estem parlant d’un projecte d'abast nacional amb seixanta entrevistes realitzades. El resultat és un relat polièdric de gran importància de la música popular catalana del segle XX.

Aquest 2024 s’han presentat les quatre gravacions realitzades la tardor del 2023 i que amb elles ja sumen un total de seixanta entrevistes realitzades a personatges històrics del món de les cobles i orquestres. Amb els anys el projecte va prenent més importància, alguns d’aquests personatges entrevistats ja han traspassat; dimensió territorial, hi ha protagonistes de tot Catalunya; documenta el rol de gènere, hi ha reflectida les pioneres en aquest àmbit; i amplia temàtica, entrevistant a cantants i luthiers.

L’edició del 2024 es va presentar en diferents indrets de la geografia catalana. Així el dimarts 12 de març es va presentar a Figueres i el dimecres 13 de març es va presentar a Barcelona. Un reconeixement a la importància del projecte.

Tots els enregistraments complets es poden consultar al Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània, i un documental de cada una de les entrevistes es pot visualitzar al canal de Youtube del museu. Un element de difusió molt important del projecte que porta un total de més de cent mil visualitzacions entre tots els documentals.

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la... (Llegir més)

22.05.2024

La 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebrarà entre el 2 i 22 d'agost, programarà enguany un total de 18 concerts amb una... (Llegir més)

22.05.2024

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgri i l’Estartit repartirà de forma gratuïta 1.000 airejadors per les aixetes per ajudar a... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis