El Museu de la Mediterrània consolida El projecte "Fer de Músic"

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a través d'enregistraments i documentació manuscrita i fotogràfica, de la memòria dels músics històrics vinculats al mon de la sardana i les cobles-orquestres de Catalunya.

El projecte, iniciat el 2009 i coordinat pel músic Jordi Molina, està aconseguint documentar, amb tota la seva sèrie d’entrevistes, la memòria oral de les cobles i de les orquestres del nostre país. El projecte, que es va iniciar a partir de la memòria dels músics del Baix Ter, ha anat ampliant el seu radi d’acció i ara ja estem parlant d’un projecte d'abast nacional amb seixanta entrevistes realitzades. El resultat és un relat polièdric de gran importància de la música popular catalana del segle XX.

Aquest 2024 s’han presentat les quatre gravacions realitzades la tardor del 2023 i que amb elles ja sumen un total de seixanta entrevistes realitzades a personatges històrics del món de les cobles i orquestres. Amb els anys el projecte va prenent més importància, alguns d’aquests personatges entrevistats ja han traspassat; dimensió territorial, hi ha protagonistes de tot Catalunya; documenta el rol de gènere, hi ha reflectida les pioneres en aquest àmbit; i amplia temàtica, entrevistant a cantants i luthiers.

L’edició del 2024 es va presentar en diferents indrets de la geografia catalana. Així el dimarts 12 de març es va presentar a Figueres i el dimecres 13 de març es va presentar a Barcelona. Un reconeixement a la importància del projecte.

Tots els enregistraments complets es poden consultar al Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània, i un documental de cada una de les entrevistes es pot visualitzar al canal de Youtube del museu. Un element de difusió molt important del projecte que porta un total de més de cent mil visualitzacions entre tots els documentals.

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis