El FIMAG 2024 reunirà la màgia del talent nacional i dels artistes internacionals més reputats

Torroella de Montgrí es torna a convertir en l'epicentre de la màgia del país amb més de 70 sessions de 21 mags en 10 espais diferents

25.04.2024

La dotzena edició del Festival de Màgia de Torroella de Montgrí (FIMAG) arribarà amb més força que mai del 31 de maig al 2 de juny amb un programa que aplegarà les figures nacionals i internacionals més reputades del moment.

Enguany compatarà amb estrelles tan mediàtiques com l'il·lusionista alemany Topas, reconegut amb el premi mundial a "Millor Trajectòria" i "Millor Mag Creatiu” o la darrera guanyadora del concurs Got Talent Espanya i també finalista del Got Talent America, Celia Muñoz.

En total, enguany s’han programat més d'una setantena d’actuacions per a tots els públics repartides en deu espais diferents i agrupats en tres àmbits: la Gran Màgia, la Màgia Singular i la Màgia Popular.

L'edició d'enguany s'ha presentat aquest matí a la seu dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat. A l'acte hi han participat l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; el director de FIMAG, Àlex Brull, el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud;

Els espectacles de gran format s’ubicaran a l’escenari principal, a l’Auditori Espai Ter. Un equipament amb capacitat per a 610 espectadors que acollirà els muntatges més exigents

Divendres 31 arrencarà oficialment el festival amb l'espectacle 'GLAM La màgia méstrencadora' de la tarragonina Melanie qui, amb la col·laboració dels seus ajudants, arriba a Torroella per donar el tret de sortida del certamen amb un número que busca trencar amb els estereotips, reivindicar la màgia en clau de gènere i normalitzar la presència de dones magues en els escenaris i programes de televisió més internacionals.

Dissabte 1 serà el torn de la ja consolidada Gran Gala internacional on, a part dels ja mencionats Topas i Celia Muñoz, es deixaran veure grans artistes de la talla de Jaana Felicitas, una maga ballarina que a través del seu número ‘Floating Chair’ combina el seu repertori contemporani amb il·lusions i dansa, l'humorista turc Yannis whY, un artista reconegut pels mestres com un dels millors mags joves que sorprendrà ambel seu número ‘Crazy Smoke’, o un dels millors manipuladors del panorama internacional, David Díaz, que arrossega a les seves espatlles més de vint-i-cinc anysd'experiència i que arriba per enlluernar el públic amb la seva millor producció delmoment: ‘Avarice’. La Gala serà conduïda pel mag i humorista Roberto Vara, amb una llarga trajectòria com a presentador de grans esdeveniments.

Diumenge 2 arribarà a l’Espai Ter l’artista valencià Nacho Diago amb l’espectacle ‘La màquina de Rube Goldberg’, un número de màgia, teatre, humor i titelles per a tota la família que convida a reflexionar sobre el destí, la casualitat i la causalitat.

Una mirada alternativa a través de La Màgia Singular

Concebut amb l'objectiu d'apropar al públic les darreres novetats de la disciplina de la màgia i ser, també, un aparador per afavorir la consolidació dels mags catalans, el FIMAG 24’ explorarà el vessant més personal d'aquest art a través de la categoria ‘Màgia singular’. Uns números que es podran veure en espais com Casa Galibern, el Cine Petit, Palau Solterra, La Tina o La Sala. Entre d’altres, hi haurà cabuda per propostes tan especials com la que presenten els barcelonins Antonio Martínez –qui demostrarà que és un veritable viatger en el temps distorsionant la realitat amb el seu número ‘Viajero del tiempo’- o Manu Llari -qui proposarà al públic desafiar totes les lògiques i submergir se al món del misteri amb el seu espectacle ‘Inexplicable’. Un altre concepte diferent és el que proposa Mario López qui, amb ‘Ná que ver’ presenta el primer intent mundial de Latenight amb màgia. Ara bé, qui tingui ganes de conèixer el mag català més jove treballant a Hollywood pot apropar-se a veure ‘Detalls’ de Sergi Armentano, que ha fet màgia a grans estrelles com Charlize Theron, Jason Derulo, i Lebron James.

‘Màgia popular’ i números al carrer

Amb l’objectiu de potenciar la màgia de carrer, els espectacles i tallers de la categoria 'Màgia Popular' ompliran el centre de Torroella amb espectacles com 'Alokayto' de lclown madrileny Kayto o ‘En estat pur’ de Set de Màgia, una companyia dedicada a realizar espectacles teatralitzats amb estil propi. A més, en el marc d’aquesta categoria també hi haurà cabuda per la visibilització de la feina dels artistes més joves, com l'osonenca Laia que, amb només vint anys, ja ha viatjat per molts països fent bandera de la seva màgia de màscares.

FIMAG solidària

El festival també aposta per la inclusió i, per aquest motiu i amb la vocació d'eixamplar el ressò de la marca FIMAG, el festival ha programat el dijous previ al festival la Gala Solidària, un espai ideat per apropar la màgia a col·lectius amb diversitat funcional i en situació d'exclusió social com gent gran o dones sense llar. De fet, la màgia de FIMAG arriba fins als hospitals a través d’una delegació del festival que visita l’Hospital Comarcal de Palamós, l’Hospital Josep Trueta de Girona i apropa la màgia als pacients hospitalitzats.

Entre d’altres, el festival té com a objectius principals visibilitzar i potenciar la màgia com a gènere artístic, així com desestacionalitzar i descentralitzar l'esdeveniment cap a altres pobles de la comarca, convertint el FIMAG en un referent per als professionals del sector. A més, cal destacar que el certamen va néixer amb la finalitat de promoure les darreres tendències de la màgia contemporània a nivell internacional, consolidant la programació d'espectacles innovadors i únics en el món de la màgia, i posicionant el festival com un espai de projecció de la marca FIMAG.

Informació i venda d'entrades

Tothom que es vulgui fer una idea més acurada dels artistes, ja pot consultar els horaris de les actuacions i els espais a través del web oficial del festival www.fimag.cat. En aquest sentit, el portal també disposa dels enllaços al web gestor de la venda d'entrades: l'Espai Ter i el portal de venda Koobin.

A més, la programació tornar a acollir la Fira de professionals de Màgia (FIMAG PRO), un espai que posa l'accent al debat sobre les necessitats dels professionals de la màgia. Es tracta d’una acció que se celebra des del 2018, quan FIMAG va presentar la Primera Fira de Programadors de màgia de Catalunya i va constatar la necessitat d’afavorir un espai de comunió pels professionals de la màgia. Ara, després d’anys celebrant aquesta trobada, FIMAG PRO s’ha convertit en un focus de coneixement entre els professionals de l’àmbit.

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis