Avisos

Torroella de Montgrí aprova una moratòria per adaptar-se a la nova ordenança d’ocupació de la via pública

Els establiments que vulguin ocupar la via pública podran adaptar-se a la nova ordenança fins el 31/10/24.

Terrasses del Passeig de Catalunya
Terrasses del Passeig de Catalunya

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais privats a l’aire lliure dels establiments d’hostaleria, comercials i de serveis, que posteriorment, va entrar en vigor el 15 de març de 2024.

Per tal de facilitar a les empreses la seva adaptació a la nova normativa, el Ple del 4 d’abril d’enguany va aprovar una moratòria de més de 4 mesos per la seva aplicació efectiva. Per tant, els establiments comercials que vulguin sol·licitar ocupar la via pública podran adaptar-se fins el 31 d’octubre de 2024, un cop passada ja la temporada alta turística.

La nova ordenança nomes afecta els establiments comercials del nucli de Torroella de Montgrí, així com, aquells que es trobin a les urbanitzacions de Torre Gran, Torre Vella, Mas Pinell, urbanització les Dunes, la Bolleria, Sobrestany, Mas Moreu, Poblat de Santa Caterina  i Torre Moratxa i s’exclouen aquells que es troben ubicats dins l’àmbit territorial de l’Estartit, Griells, Pletera i Mas Marquès, que seguiran regulats per l’ordenança de la via pública aprovada pel Ple municipal del 9 de setembre de 2008.

Principals novetats de l’ordenança d’ocupació de via pública
La nova ordenança municipal regula l’ocupació de la via pública en sòl públic i també en sòl privat amb influència a la via pública.

La nova ordenança regula els horaris d’obertura de les terrasses, per fer compatible l’activitat comercial amb el descans veïnal. Pel període d’estiu, del 15 de maig al 30 de setembre, es permetrà l’obertura de 7 a 2 h i en període d’hivern, l’obertura podrà ser de de 8 a 24 h.

Per tal de garantir el paisatge urbà es regula també les condicions estètiques i la qualitat del mobiliari de les terrasses, així com la col·locació de les mostres comercials com expositors mòbils al carrer i la regulació de música en viu o l’ús de pantalles de TV.    

L’ordenança també regula l’ús com a mínim de la llengua catalana a les senyalitzacions, cartells d’informació fixes i la documentació de l’oferta de menús, tal com estableix la Llei de Política Lingüística.

El regidor de Territori i Sostenibilitat, Jordi Oliver, ha manifestat que "Amb aquesta acció volem ajudar al comerç a adaptar-se a la nova ordenança. Entre tots farem un poble millor"

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la... (Llegir més)

22.05.2024

La 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebrarà entre el 2 i 22 d'agost, programarà enguany un total de 18 concerts amb una... (Llegir més)

22.05.2024

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgri i l’Estartit repartirà de forma gratuïta 1.000 airejadors per les aixetes per ajudar a... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis