Torroella de Montgrí condemna l'atac masclista i de violència vicària a Bellcaire d'Empordà

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta setmana i que ha suposat l’assassinat d’un nen de 5 anys i l’apunyalament d’una dona, presuntament per part del pare de l'infant. 

La Junta de Govern Local celebrada avui aquest matí, ha mostrat el seu total rebuig als fets ocorreguts i ha mostrat la seva  solidaritat i condol als familiars i amics de les víctimes.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí reiterem el nostre rebuig absolut a tota la violència i recordem que davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120. Hi pot trucar tothom. Tinguem ben present que una trucada pot salvar una vida. Aquesta línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en múltiples idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones en la seva recuperació.

Amb aquest cas, el nombre de víctimes per violència masclista el 2024 a Catalunya és de 7. Des que es van començar a recollir dades oficials l'any 2012, hi ha hagut 131 feminicidis a Catalunya. El nombre de fills i filles que han quedat orfes per la violència masclista és de 8 el 2023 i de 92 en la darrera dècada.

Torroella de Montgrí i l'Estartit diuen NO a la violència masclista.

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis