Avisos

L'Ajuntament encarrega un estudi per conèixer la forma més eficient d'implantar l'energia solar

La Comunitat Energètica Local està previst que entri en funcionament un cop finalitzats els darrers treballs de connexió a la xarxa elèctrica

09.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un estudi que permetrà conèixer el potencial solar del municipi a l’empresa ImpactE, especialitzada en serveis informàtics i anàlisi de dades aplicades a la presa de decisions en matèria d’eficiència energètica.

Aquest estudi ha de permetre conèixer el potencial de generació a través de fotovoltaica de tots i cadascun dels edificis del municipi. Amb aquestes dades, l’Ajuntament podrà analitzar quines són les accions més eficients i sostenibles per treballar per la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

L’objectiu municipal és fer una diagnosi inicial que permeti planificar a mig i llarg termini i allunyar-se dels plantejaments convencionals basats amb una instal·lació per edifici i apostar per instal·lacions comunitàries que permetin major estalvi energètic i econòmic, ocupant el mínim de cobertes possibles. Definint les millors ubicacions per potencial de generació i cobertura es vol ser el més eficient possible alhora d’assegurar el retorn de la inversió inicial. La idea és poder promoure comunitats energètiques per als habitants de Torroella de Montgrí.

L’estudi bolcarà les dades en un mapa solar de tot el municipi, que es podrà consultar en línia  de manera pública. Aquest mapa servirà com a element de promoció i autogestió energètica per les llars i empreses locals. Els habitants de Torroella de Montgrí i l’Estartit podran consultar els indicadors de potencial fotovoltaic corresponents a cada edifici o àrea seleccionada al mapa. En cada cas, es definiran indicadors com la capacitat de generació real, l’òptima, la inversió requerida per a cobrir cada cas, els estalvis estimats, el període d’amortització i impactes en termes mediambientals.

Aquest projecte permetrà a l’Ajuntament treballar en polítiques de transició energètica de qualitat, amb una base rigorosa que li atorgaran les dades i l’estudi minuciós de tot el seu territori. Oferint totes les dades obertes a la població, es vol aconseguir que la ciutadania formi part activa de tot el projecte municipal.

El juliol del 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va presentar a la ciutadania el projecte de la primera comunitat energètica local, que ja s’ha constituït amb una quarantena de veïns del municipi. La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum compartit està situada a la coberta de l’Auditori Teatre Espai Ter i tindrà una potència total de 60,97 kW, concretament, 31  kW van a la ciutadania (són 40 participants dels quals 10 són llars vulnerables amb una potència assignada entre 0,5 kW i 1 kW) i la resta dels 29,97 kW es destinaran pels equipaments municipals. La comunitat local d’energia està previst que entri en funcionament quan es finalitzin els darrers treballs de les connexions finals a la xarxa elèctrica.

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la... (Llegir més)

22.05.2024

La 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebrarà entre el 2 i 22 d'agost, programarà enguany un total de 18 concerts amb una... (Llegir més)

22.05.2024

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgri i l’Estartit repartirà de forma gratuïta 1.000 airejadors per les aixetes per ajudar a... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis