Convoquen un premi per a treballs de recerca de Batxillerat en memòria del geòleg Jordi Montaner

Era col·laborador del projecte Life Pletera i un dels grans experts en l'aqüífer del Baix Ter

Jordi Montaner, fent de guia a la Pletera, durant una visita amb hidròlegs, el 17 de novembre de 2015.
Jordi Montaner, fent de guia a la Pletera, durant una visita amb hidròlegs, el 17 de novembre de 2015.

21.03.2019

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter ha convocat un premi per a treballs de recerca de Batxillerat en memòria del geòleg Jordi Montaner Roviras (1964-2018), malauradament traspassat l’octubre passat.

Montaner era un dels grans experts en l’aqüífer del Baix Ter i va ser un estret col·laborador del Life Pletera. Entre d’altres aportacions, va ser coautor de l’estudi hidrològic que avalua la incidència de la restauració de la Pletera en la capacitat de desguàs del sistema litoral de la plana. Aquest estudi va ser fruit d’una col·laboració amb el Life+MEDACC i va sevir per determinar que el Life Pletera millorarà el drenatge de les aigües superficials i augmentarà la capacitat d’absorció de les marines.

Montaner també era tècnic de la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter. El premi vol contribuir a mantenir viu el seu llegat i la seva inquietud, que transcendia l’àmbit estrictament professional. També vol incentivar i potenciar l’esperit de recerca i la creativitat científica en alumnes de batxillerat en els àmbits de l’aigua, la geologia, el medi ambient i el desenvolupament territorial al Baix Ter.

Bases del I Premi de treballs de recerca de Batxillerat “Jordi Montaner Roviras”

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis