Avisos

L'Ajuntament executa actuacions de millora forestal i noves franges de protecció al Montgrí

06.11.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme treballs d’aclarida de plançoneda del rodal 23 de la forest pública Muntanya Gran, a la zona que es va cremar l’any 2001. En aquest àmbit ja s’han portat a terme actuacions en anys anteriors i continua regenerant-se de manera molt satisfactòria. S’està actuant en una superfície de 25 ha. L'actuació té un cost de 17.028,08 euros i està finançada per la Generalitat de Catalunya a través del programa de la Gestió Forestal Sostenible. Aquesta intervenció permetrà un esponjament de la massa, permetent que els arbres creixin amb més vigor i facilitant una estructura més resistent als incendis forestals.

Així mateix, l'Ajuntament ha començat la realització de les tasques de manteniment i l’obertura de les franges de protecció de les urbanitzacions, instal·lacions i equipaments que figuren com a prioritat 1 dintre del plànol de delimitació de de les zones afectades per la Llei 5/2003 de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions. S'actua en les que no van realitzar els treballs quan van ser requerits. Aquests treballs els realitza l’empresa Cremaverd i tenen un cost de 17.263,47 euros i 12.589,23 euros, respectivament. Afecten, a l’Estartit, a la Torre Gran, Torre Vella, Torre Moratxa, Coll d’en Tallants, Sant Josep i als càmpings Rifort, Montgó, Delfin Verde, Estartit i la Bolleria i a diverses construccions aïllades.

D'altra banda, l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona ha concedit dues subvencions de 2.800,03 euros i 1.694,02 euros a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en el marc de la convocatòria de subvencions per a la gestió forestal sostenible. Aquest ajut s'ha destinat a la recuperació de zones obertes i la recuperació de punts d’aigua per a fauna a la forest Muntanya Gran.

09.08.2019

La tradicional presentació del Llibre de la Festa Major, aquest dissabte, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània, marcarà simbòlicament el tret... (Llegir més)

13.08.2019

•    El Museu de la Mediterrània i l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí produeixen l’exposició... (Llegir més)

06.08.2019

L'impacte econòmic, a Torroella de Montgrí i a l'Estartit, dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu es va... (Llegir més)

02.08.2019

La llibretera Maria Teresa Calabús, el medievalista Joan Badia i l’associació Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí seran... (Llegir més)

23.07.2019

Cita imperdible del millor jazz de l'estiu a la Costa Brava, el Jazz Festival l'Estartit reunirà del 25 al 28 de juliol alguns dels grans noms... (Llegir més)

15.07.2019

La revista cultural transfronterera Culturae Magazine publica en el número 20, corresponent al tercer trimestre de 2019, un interessant article... (Llegir més)

22.07.2019

El parc de salut de l'Estartit, emplaçat a la urbanització Els Salats, ha acollit aquest matí la V Trobada d'usuaris dels parcs de salut de l'Alt... (Llegir més)

20.07.2019

L’alcalde de Torroella de Montgri Jordi Colomí; el segon tinent d’alcalde, Josep Martinoy, i la regidora de Cultura, Roser Font, van assistir el... (Llegir més)

16.07.2019

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat el Codi de conducta d'alts càrrecs i el compromís d'elaborar un Pla anual de control financer, dues... (Llegir més)

16.07.2019

Una setantena de joves provinents dels millors conservatoris, escoles superiors de música d'Europa i institucions, ompliran durant quatre dies... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis