La Generalitat inicia les reivindicades obres del giratori de “l’empalme”

15.05.2018

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres del reclamat giratori de “l'empalme”, a la GI-632. Aquesta actuació representa la concreció del primer dels compromisos adoptats per la Generalitat arran del front comú d'ajuntaments que es va crear la tardor de 2016 per reclamar una solució urgent a les històriques deficiències de seguretat de les carreteres del Baix Ter.

La nova rotonda permetrà millorar la fluïdesa del trànsit i afavorir la seguretat viària. Els treballs tenen un termini d’execució de cinc mesos i un cost de 656.000 euros. El trànsit existent a la carretera C-31 a Ullà és de 10.788 vehicles/dia i a la GI-632 (a l’Escala) és de 6.232 vehicles/dia. En l’encreuament es construirà una rotonda de 56 metres de diàmetre exterior, amb una calçada de 9 metres amb 2 carrils.

Aquesta és la primera gran actuació que concretarà la Generalitat de l'important paquet de millores que s'ha compromès a executar a les carreteres del Baix Ter en els propers tres anys, xifrat en 20 milions d'euros, 20 milions d'euros. Les actuacions abasten les carreteres GI-642 i GI-643 entre la Pera i Torroella de Montgrí; la GI-633 i GI-634 entre Medinyà i Verges, i la connexió de la C-31 i la carretera de l'Escala.

Front comú dels ajuntaments del Baix Ter

D'aquesta manera, es dóna resposta al front comú d'Ajuntaments del Baix Ter que es va començar a gestar el 26 de setembre quan l'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí; acompanyat del primer tinent d'alcalde, Jordi Colomí, i del regidor de Mobilitat, Josep Martinoy, es van reunir a Barcelona amb el director general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores, per traslladar-li personalment aquesta reivindicació històrica. La delegació torroellenca va defensar la resolució de la situació com a  «prioritària i irrenunciable», ja que es tracta, sobretot, d'una qüestió relacionada amb seguretat de molts veïns i veïnes que les han d'utilitzar diàriament.

Amb posterioritat, el dia 30 de setembre, diversos alcaldes i regidors dels ajuntaments de Torroella de Montgrí, Verges, Ullà, l’Escala, Bellcaire i la Tallada d’Empordà es van reunir a l’Ajuntament de Torroella per tal d'intercanviar inquietuds i posar en comú estratègies institucionals al voltant de la perillositat de les carreteres del Baix Ter. Van acordar coordinar les seves accions i intensificar la reivindicació històrica del territori per tal de resoldre aquesta problemàtica.

Pposteriorment, el 21 d'octubre de 2016 es va celebrar una reunió al Museu de la Mediterrània, entre ajuntament i Generalitat on el govern català es va comprometre a planificar amb el territori les millores de les carreteres del Baix Ter i ja va anunciar un giratori a “l'empalme”. Finalment, el 27 de gener de 2017, el conseller Rull va anunciar un pla de millores amb una inversió de 20 milions d'euros, a executar en 4 anys.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis