Projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius 2021/22

La millora dels accessos de l’Escola Guillem de Montgrí a Torroella i la pista multiesportiva als Salats a l’Estartit són els més votats

17.12.2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ja disposa dels resultats de les votacions dels pressupostos participatius que van tenir lloc durant el mes de novembre de 2021. El procés, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit està dotat amb 150.000 €, i al 2022 s’executaran aquells projectes que hagin obtingut el màxim de vots fins a esgotar els 110.000 € destinats a iniciatives de Torroella de Montgrí i els 40.000 € d’iniciatives de l’Estartit.

Els resultats de les votacions dels pressupostos participatius han estat el següents:

A Torroella de Montgrí:

  1. Millora dels accessos a l'Escola Guillem de Montgrí (174 vots)
  2. Construcció d'un pumptrack (166 vots)
  3. Compra d'un habitatge social per famílies amb menys recursos (158 vots)
  4. Avançar amb el projecte Espai Jove del Convent de les Clarisses (150 vots)
  5. Millora del parc infantil de la plaça d'Espanya (148 vots)
  6. Construir un rocòdrom (138 vots)
  7. Arreglar els camins del Castell del Montgrí i millorar la senyalització de rutes (129 vots)
  8. Continuïtat al carril bici (110 vots)
  9. Habilitació d'un espai de treball compartit tipus co-working (81 vots)
  10. Espai amb taules i bancs a la zona de l'Espai Ter (58 vots)

A l'Estartit:

  1. Pista multi esportiva a l'aire lliure, als Salats (139 vots)
  2. Millora del jardí de l'Escola Bressol Mar i Cel de l'Estartit (127 vots)
  3. Fer les voreres més accessibles (122 vots)
  4. Parcs infantils inclusius (83 vots)
  5. Millora de l'enllumenat del centre comercial de l'Estartit (72 vots)

La Comissió de Seguiment dels pressupostos participatius serà l’encarregada de decidir quins projectes es podran tirar endavant, tenint en compte els resultats de les votacions i els diners disponibles. En el cas de Torroella de Montgrí, el primer projecte guanyador té un cost de 54.745 € i per tant, tindrà un sobrant de 55.255 € que s’haurà de valorar en quin dels projectes següents pot encaixar a nivell pressupostari.

En el cas de l’Estartit, la Comissió de Seguiment haurà de valorar l’estat de tramitació de les cessions de la UA 4E “Els Salats” i si aquestes permetran l’execució de la proposta dins el termini establert. (Aquesta circumstància ja estava prevista i s’avisava als participants que l’estat de tramitació d’aquesta parcel·la podria condicionar la seva realització). En cas que no es pugui executar es passarà a realitzar la següent proposta més votada que és la millora del jardí de l’Escola Bressol Mar i Cel de l’Estartit (15.803,46 €) i millores d’accessibilitat en voreres del nucli de l’Estartit.

La Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius es reunirà la primera quinzena del mes de gener de 2022.

Han participat de les votacions dels pressupostos participatius un total de 663 persones, que representen un 6,5 % dels cens del municipi amb dret a vot. El 50,37 % dels participants han participat amb format paper, i un 49,62 % ho han fet per mitja de la plataforma de vot electrònic DECIDIM.

Per primera vegada al municipi s’ha utilitzat la plataforma de programari lliure Decidim, per fer el recompte de votacions, on s’ha bolcat tots els vots fets per via presencial.  

Marc Calvet, regidor de Participació Ciutadana, ha explicat que «L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet una aposta pels Pressupostos Participatius i a part d’augmentar la dotació edició rere edició, ha executat els projectes guanyadors amb molta celeritat». «Estem molt satisfets dels projectes guanyadors, ja que són iniciatives de les que se’n beneficiarà un col·lectiu molt gran, com és el cas de l’escola Guillem de Montgrí i també la pista poliesportiva de l’Estartit o bé la millora del jardí de l’Escola Bressol Mar i Cel»

Més informació: https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis