L'Associació Gent del Ter i Llorenç Massaguer, promotor de la Sala Mariscal, Medalles de Montgrí 2021

06.08.2021

L’Associació Gent del Ter i Llorenç Massaguer, propietari i promotor de la popular Sala Mariscal, de l’Estartit, seran distingits enguany amb la Medalla del Montgrí. Aquest és el màxim distintiu cívic que concedeix l’Ajuntament en reconeixement a les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal. La concessió de les medalles del 2021 es va aprovar ahir en el Ple municipal.

L’acte institucional de lliurament se celebrarà, com és tradició, el 24 d'agost, la vigília de Sant Genís, en el marc dels actes de la festa major de Torroella de Montgrí, durant un acte institucional que es farà a l’Auditori Teatre Espai Ter, a les 19.30 h (entrada gratuïta amb reserva prèvia a www.sant-genis.cat)

Associació Gent del Ter

Entitat sense ànim de lucre nascuda al 2001 a partir de membres del municipi que, pertanyent a diferents entitats ambientals i de protecció del territori, van decidir al seu moment centrar el seu esforç i la seva escomesa a la zona del Baix Ter. La seva línia d’actuació, indispensable per a la salvaguarda del patrimoni viu del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, és la recerca, difusió i conservació dels elements del patrimoni natural i cultural d’aquest territori, tot establint una línia indissociable entre ambdós marcs i promovent la seva protecció i vigilància activa, fins i tot a través de la denúncia quan ha estat necessari. Tot abordant de forma transversal problemàtiques medi ambientals, així com aspectes de la cultura local i tradicional, durant els seus 20 anys d’història han participat en nombroses campanyes i taules de treball per aportar el seu coneixement i visió amb l’objectiu de millorar la governança i la presa de decisions locals, tant des de l’àmbit del Tercer sector com des de l’Administració.

Llorenç Massaguer Sánchez

Propietari de la coneguda i concorreguda sala musical Mariscal de l’Estartit, nascut a l’Estartit, és un dels principals i primers promotors de la programació regular de música en viu, no només al nostre municipi i territori, sinó a tot Europa. Des que va obrir el seu local al 1979 amb el nom CIAM-AJN (que significa “en qualsevol moment” en esperanto), passant després pel club Rainbow, la seva passió per la música, així com voluntat de divulgació i transformació a partir d’aquest art universal, l’han portat a programar a dia d’avui més de 7.000 concerts. Rock internacional amb tocs de punk, heavy i progressiu, però sobretot molt de rock en català, del qual se’l considera un actiu protagonista, són els estils musicals més programats a la seva sala i que han fet les delícies d’un públic afortunat de poder gaudir d’una oferta musical i de lleure nocturn de primer nivell.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis