Els càmpings de Torroella i l'Estartit obriran esglaonadament entre el 13 de juny i l'1 de juliol

Som la destinació turística amb més places de càmping, 14.703, i una de les capdavanteres d'Europa en qualitat i sostenibilitat

Càmping Castell Montgrí
Càmping Castell Montgrí
Càmping L'Empordà
Càmping L'Empordà
Càmping La Sirena
Càmping La Sirena

10.06.2020

Torroella de Montgrí i l’Estartit, el municipi de Catalunya amb més places de càmping, 14.703, tenen previst iniciar la reobertura d’aquests establiments a partir d’aquest dissabte, dia 13 de juny. La intenció és que quasi tots els 10 càmpings del municipi puguin començar a obrir esglaonadament entre el 13 de juny i l’1 de juliol. Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han convertit els darrers anys en una destinació campista de referència a la Costa Brava i a l’Estat espanyol. La crisis turística derivada de la COVID-19 ha impedit que aquests establiments encara no hagin obert. Els càmpings del nostre municipi, que han estat reconeguts sobretot per temes de sostenibilitat i estan situats en indrets declarats per l’ONU com a espai sostenible pel seu model d’integració i ecoturisme, compten amb un protocol de mesures per evitar el contagi.

Els 9 càmpings que preparen la reobertura els propers dies són, per ordre cronològic, el Medes (13 de juny), Rifort (15), L’Empordà i L’Estartit (20), Delfín Verde (23), Castell Montgrí i La Sirena (26), Ter (30) i Punta Milà (1 de juliol). El Molino, que està pendent d’una important remodelació, romandrà tancat fins la temporada que ve.

Per a Dúnia Oliveras, regidora de la Destinació Turística de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit, la reobertura dels càmpings durant aquest juny significa «una molt bona notícia. En condicions normals tots ja estarien oberts, si bé l’època forta es concentra al juliol i a l’agost. Per l’ocupació dels càmpings serà determinant l’afluència de client estranger, sobretot holandès». Són un sector estratègic en l’oferta local d’allotjament turístic, que representa gairebé un terç (14.703) del conjunt de places de què disposa el municipi (prop de 40.000). «S’ha de tenir en compte que si tots els càmpings omplissin totes les places superaríem de llarg el nombres d’habitants del municipi (11.645); això havia passat algun cop, anys enrere», afegeix Oliveras, que considera que Torroella i l’Estartit té «una molt bona oferta de càmpings».

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en coordinació amb l’EMD de l’Estartit, està enllestint mesures de caràcter econòmic i tècnic, i un pla de promoció per atenuar l’impacte de la COVID-19 en el sector turístic i comercial, i afrontar l’escenari del desconfinament.

Referents a Europa en sostenibilitat i reconeguts per Nacions Unides
Els càmpings de Torroella de Montgrí i l’Estartit han estat guardonats els darrers anys amb diferents premis de prestigi i són referents en l’àmbit europeu, sobretot en temes de sostenibilitat. Aquesta aposta per la sostenibilitat va en consonància amb el municipi des de fa dècades i l’any passat va ser reconegut per Nacions Unides pel seu model urbanístic. El setembre del 2019, a Etiòpia, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va rebre un reconeixement dels premis mundials Sustainable Cities And Human Settlements Awards, que convoca el Global Forum on Human Settelments (GFHS), per haver establert un bon model de desenvolupament sostenible i resilent i per la integració de l’ecoturisme en la seva planificació.

En aquest sentit, cal destacar actuacions que van des de la planificació turística, amb la reducció del sol edificable; i l’aposta per la conservació del patrimoni natural, amb les Illes Medes protegides des de 1983, el Parc Natural des de 2010 i amb projectes de restauració ambiental com ara la Pletera. També aposten la conservació dels nuclis històrics, restauració d’elements patrimonials com l’església de Santa Maria de Palau; i han rebut acreditacions com a destinació de turisme sostenible amb els premis Green Destination Gold Award i Europarc Cets.

Protocol de seguretat per evitar el contagi
Els càmpings de Torroella i l’Estartit disposen d’un protocol de mesures per evitar el contagi de la COVID-19, que ha estat elaborat pel Comitè de Tècnics constituït per l’ICTE en col·laboració amb la Federació Espanyola de Càmpings i Ciutats de Vacances (FEEC) i organitzacions sectorials territorials, empreses del sector, i consensuat amb l’Associació Espanyola de Serveis de Prevenció Laboral (AESPLA), PRL Innovació, i amb els sindicats CCOO i UGT.

24.09.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient de la importància de protegir i salvaguardar el patrimoni local, ha tirat endavant la... (Llegir més)

22.09.2020

Una quarantena de voluntaris han recollit aquest cap de setmana prop de 190 kg de residus a les platges de la Gola i a les cales Montgó, Ferriola i... (Llegir més)

18.09.2020

L’emblemàtica ermita de Santa Caterina de Torroella de Montgrí i els serveis que hi estan vinculats de menjador, barbacoes i lavabos d’ús... (Llegir més)

18.09.2020

L'Ajuntament ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules als accessos de Torroella de Montgrí, pel pont del Ter i per Ullà, amb l'objectiu... (Llegir més)

16.09.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter repetirà, un any més, com a seu del prestigiós festival Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya, amb la... (Llegir més)

16.09.2020

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 15 de setembre de 2020, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

15.09.2020

El Museu de la Mediterrània fa un balanç positiu d’un estiu atípic marcat per la pandèmia del COVID19. L’aposta arriscada per mantenir la... (Llegir més)

14.09.2020

L’Auditori Espai Ter, de Torroella de Montgrí, reprèn aquest mes de setembre la seva programació estable que va quedar aturada el passat mes de... (Llegir més)

09.09.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio han tancat aquest matí la campanya de... (Llegir més)

07.09.2020

Avui arrenca el període d'inscripcions als cursos de l'Escola d'Adults de Torroella de Montgrí. Es podran formalitzar fins al divendres 18, a la... (Llegir més)

04.09.2020

Avui han començat els treballs de neteja del tram final del torrent soterrant al passeig de Catalunya. Es tracta d'una de les principals... (Llegir més)

04.09.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva del desenvolupament de la Festa Major de Sant Genís que, malgrat les... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis