Avisos

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes, novament escollida com a exemple de destinació turística sostenible a Europa

19.10.2018

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha obtingut, per segon any consecutiu, el distintiu que l’acredita com una de les 100 destinacions més sostenibles del món. El rànquing l'elabora l’associació internacional Green Destinations, conjuntament amb una vintena d’organitzacions que treballen per fomentar el turisme sostenible. Amb aquest guardó es vol donar a conèixer la feina que fan les destinacions a favor de la sostenibilitat i promoure casos de bones pràctiques. En l'avaluació i selecció dels guardonats hi participen un centenar d'experts internacionals.

El lliurament del guardó es va fer el  27 de setembre a la ciutat de Nijmegen (Holanda) en el marc de la Global Green Destinations Conference. En aquesta conferència, l'assessor turístic municipal, Josep Capellà, va pronunciar una ponència sobre la protecció de les illes Medes com a element clau de desenvolupament d’una estratègia de turisme sostenible a Torroella de Montgrí i a l’Estartit.

A aquest reconeixement s'hi afegeix el fet que la destinació apareixerà properament com a exemple en una guia europea de bones pràctiques per ajudar polítics i agents turístics a implementar polítiques  que permetin incrementar la sostenibilitat de les seves destinacions. La guia es presentarà el 8 de novembre en la conferència internacional del programa europeu Mitomed+, un projecte Interreg MED que dóna suport al desenvolupament sostenible del turisme marítim i costaner.

Torroella-l'Estartit-Illes Medes hi aporta la seva experiència en la posada en valor dels seus recursos naturals i en el canvi de model urbanístic que va implementar a partir dels anys 80,  basat en la promoció dels actius naturals, culturals  i paisatgístics com a base pel reposicionament d’un destí litoral. Amb els anys, aquest nou model, que continua en desenvolupament, ha permès diferenciar la destinació dins de la marca Costa Brava i diversificar l'oferta turística. En el cas de la protecció de les illes Medes, segons dades de 2015, les activitats associades van generar 12 milions d'euros i més de 200 llocs de treball.

Sandra Pibernat, regidora de Destinació Turística, valora molt positivament l'obtenció d'aquests reconeixements perquè són un reconeixement a les bones pràctiques que s'impulsen des del municipi, tant des del sector públic com el privat, en l'àmbit de la sostenibilitat. Pibernat també destaca la importància que té aques tipus de reconeixements pel que fa a la promoció exterior i a la millora de la imatge de marca de la destinació.

19.11.2018

En la IV Marató de Donants de Sang de Torroella de Montgrí-l’Estartit, que se celebrarà el dissabte 24 de novembre, es continuarà amb una... (Llegir més)

16.11.2018

El proper dimarts, 20 de novembre, el Museu de la Mediterrània acollirà l’acte de celebració dels 25 anys de la creació de l’ABS de Torroella... (Llegir més)

14.11.2018

Aquest dissabte 17 de novembre tindrà lloc, a la Sala Polivalent del Centre Cívic d'Ullà, el VI Fòrum de Recerca del Baix Ter, organitzat... (Llegir més)

09.11.2018

El projecte corresponent al moviment de terres i urbanització de l'ampliació de la nova zona esportiva està arribant al seu final. Aquest matí... (Llegir més)

09.11.2018

La creació d'un espai municipal per exposar l'imaginari festiu de Torroella i la instal·lació d'un parc d'Street Workout/cal·listènia a... (Llegir més)

09.11.2018

El Ple de Torroella de Montgrí va aprovar anit, per unanimitat (ERC-Junts, UPM i LEST, a l'equip de govern; i PDeCAT, CUP i COET, a l'oposició),... (Llegir més)

08.11.2018

Benvolguts/des veïns/nes, Us informem que avui dijous 8 de novembre de 2018 es realitzaran cremes controlades a l'entorn de Torre Ferrana per... (Llegir més)

06.11.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme treballs d’aclarida de plançoneda del rodal 23 de la forest pública Muntanya Gran, a... (Llegir més)

06.11.2018

El Museu de la Mediterrània inaugura aquest divendres 9 de novembre a les 19 h, a l’Espai Montgrí l’exposició «Pausa», de Jordi Mitjà. El... (Llegir més)

25.10.2018

L'Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí està completant la digitalització dels llibres d'actes del Ple des del 1648 fins a l'actualitat. En una... (Llegir més)

25.10.2018

La tercera temporada del Projecte Sèpia ha permès garantir la supervivència de més de mig milió d'exemplars de sèpia i calamar, combinant la... (Llegir més)

09.10.2018

La Diputació de Girona ha concedit una subvenció de 200 euros als esportistes locals Mariona Vila Monner i Arnau Vila Bagué, per la seva... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis