• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament habilitarà un espai per al bany amb gossos a la zona dels Griells, de l’Estartit
L’Ajuntament habilitarà un espai per al bany amb gossos a la zona dels Griells, de l’Estartit Imprimir Correu-e

(09.06.16) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí habilitarà aquesta temporada, provisionalment, un espai de platja de 600 metres quadrats destinat al bany amb gossos, que s'ubicarà a la zona de davant del càmping El Molino, entre la urbanització Els Griells i la Pletera. El nou espai substituirà el que fa tres anys es va posar en marxa davant de la Pletera, però que no ha estat possible mantenir perquè aquest servei no és permès en una zona catalogada com a Reserva Natural Parcial, tal com està qualificada la platja de la Pletera, des de la creació del parc natural l’any 2010. A finals de la temporada 2015, l’Ajuntament va rebre un informe del parc en què s’alertava que la presència de gossos lliures contribuïa a la regressió de les dunes i de la vegetació associada i afectava greument a la nidificació d’algunes aus. A tot això cal afegir que a finals d’any es van iniciar els treballs de restauració del front dunar de la Pletera.

La voluntat de l’Ajuntament sempre ha estat que tots els perfils d’usuaris i banyistes puguin gaudir de la diversitat de platges que ofereixen els prop de 5,5 km de front litoral del municipi habilitats per al bany. No obstant això, les queixes de la darrera temporada i la valoració de l’impacte sobre alguns hàbitats, van motivar la decisió de no habilitar-lo a la Pletera i treballar, conjuntament amb l’EMD de l’Estartit i el Parc Natural, per trobar un nou emplaçament.

Després de diverses reunions, en les quals també hi han participat representants del sector turístic, s’ha consensuat una àrea de 600 metres quadrats al sector dels Griells, sense limitació horària, que tot i trobar-se dins de l'àmbit del parc natural, no està qualificat com a Reserva Natural Parcial.

L'Ajuntament delimitarà la nova zona amb estaques unides per cordes, com es fa per protegir les dunes, i instal·larà senyalització informativa sobre l'ús de l'espai. Es deixarà clar que tot i ser un espai on hi poden anar gossos, aquests hauran d'anar lligats, no podran sortir fora i els seus propietaris hauran de recollir les deposicions. En cas que es detectin infraccions de la normativa, se sancionarà d'acord amb l'ordenança municipal.

El regidor de Turisme i Platges, Francesc Puig, ha assegurat que l'Ajuntament extremarà el control a l’àrea per garantir que els propietaris en fan un ús correcte i que no es generen molèsties a la resta d'usuaris. Ha recordat que les temporades anteriors, sobretot la passada, es van registrar moltes incidències. Puig valora positivament que el municipi pugui oferir aquest servei, però recorda cal vetllar per la preservació dels espais naturals i pel respecte mutu entre els usuaris. Vol demanar, doncs, la màxima conscienciació i col·laboració dels propietaris per evitar actituds incíviques que, tot i provenir d'una minoria, reverteixen en la resta de propietaris que són respectuosos. Puig argumenta que a final de temporada es farà balanç del funcionament de la nova àrea per valorar-ne la seva continuïtat.

L'Ajuntament extremarà el control durant la temporada de bany i sancionarà els propietaris que no duguin els gossos lligats dins de la zona reservada o no recullin els seus excrements.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit