• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella se suma a la Setmana de l'Energia amb activitats de sensibilització per fomentar l’estalvi i la sostenibilitat
Torroella se suma a la Setmana de l'Energia amb activitats de sensibilització per fomentar l’estalvi i la sostenibilitat Imprimir Correu-e

(07.06.16) L’Ajuntament Torroella de Montgrí s'ha adherit a la Setmana de l'Energia amb l'organització de diverses activitats de sensibilització adreçades a tota la població i als treballadors municipals, que s'han programat entre l'11 i el 18 de juny.

La Setmana de l’Energia és una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica com a camí per avançar cap a un escenari de consum responsable que contribueixi a assegurar un sistema sostenible en línia amb els objectius europeus. A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l’institut Català d’Energia, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Girona, el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida.

La primera de les activitats programades al nostre municipi tindrà lloc aquest dissabte 11 de juny, a les 19 h, a La Sala, i consistirà en un debat obert que té com a objectiu reflexionar sobre el model energètic que volem. L'acte comptarà amb l'assistència de l'enginyer Albert Juan, fundador de l'empresa Co2en, amb més de deu anys d'experiència en el camp de les energies renovables i l'estalvi energètic, i de Bàbara Schmitt Sola, representant de la Xarxa per la Sobirania Energètica a les comarques gironines. Com a experts en la matèria faran una petita exposició a partir de la qual dinamitzaran el debat.

Per al dimecres 15 de juny, a les 15.30 h, l'Ajuntament ha programat una xerrada a Casa Pastors adreçada al sector del comerç, la restauració i l'empresa, a través de la qual es vol oferir informació i estratègies per estalviar energia en les seves activitats. S'ha comptat amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí (ACTM) i de l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes. Prèviament, al matí, es farà una xerrada sobre estalvi energètic adreçada als treballadors de l’Ajuntament.

Finalment, la Setmana de l'Energia es tancarà a casa nostra amb la projecció del reconegut documental Això ho canvia tot (This Changes Everything), dirigit per Avi Lewis i inspirat en el best-seller mundial de la canadenca Naomi Klein, on s'aposta per reimaginar l'immens repte que representa el canvi climàtic per a la humanitat. La idea del documental i del llibre publicat amb el mateix títol és la d' "aprofitar la crisi existencial del canvi climàtic per transformar el nostre sistema econòmic fracassat en alguna cosa radicalment millor".

Des de l'Ajuntament s'està fent un important esforç per adoptar mesures destinades a estalviar energia (enllumenat públic, enllumenat i climatització en els equipaments municipals) i a fomentar la informació entre la població sobre com es pot estalviar energia és important per poder col·laborar en l'estalvi a casa. L’Ajuntament, l’any 2013 es va adherir al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea d’estalvi d’energia i contra el canvi climàtic, mitjançant la qual els municipis es comprometen a disminuir en més d’un 20 %, abans de l’any 2020, les emissions de CO2 en els àmbits de la seva competència.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit