• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Auditori Teatre Espai Ter, a punt per al teatre i les arts escèniques
L’Auditori Teatre Espai Ter, a punt per al teatre i les arts escèniques Imprimir Correu-e

(26.09.14) La setmana passada van finalitzar les millores tècniques i d’infraestructures perquè l’Espai Ter pugui acollir tot tipus d’espectacles teatrals i arts escèniques. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí dóna per tancada la inversió de l’auditori teatre corresponent a l’any 2014, que han permès instal·lar un escenari modular propi i una caixa escènica. Tot plegat permet ampliar la tipologia i les condicions dels espectacles que s’hi podran fer.

El nou escenari pot arribar a tenir una superfície màxima de 180 metres quadrats (90 mòduls) i les seves principals característiques són la versatilitat i polivalència. Es tracta d'una estructura totalment modulable que, a més, es pot regular en alçada per tal d'adaptar-la a les característiques de cada espectacle. Fins ara l'equipament havia d'utilitzar un escenari llogat o bé el de l'Ajuntament, que a banda de ser insuficient per a molts espectacles, no està sempre disponible perquè és necessari per a d'altres esdeveniments.  L’escenari s’ha completat recentment amb tota la infraestructura escènica (càmera negra): barres, motoritzacions, teles, etc.

L'escenari modular ha tingut un cost de 36.562 euros, mentre que l'equipament de maquinària i de vestuari escènic ha estat de 90.000 euros. Les inversions les ha dut a terme l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Divendres, l’alcalde, Jordi Cordon, i la regidora de Cultura, Núria Bosch, es van reunir amb el director de l’Espai Ter, Antoni Roviras, i amb l’arquitecte i l’assessor tècnico-escènic, per conèixer in situ com havien quedat totes les millores.

Les darreres actuacions donen continuïtat a les inversions corresponents a l’any 2103, que havien tingut com a objectiu dotar a l’espai de les condicions òptimes per a esdevenir auditori, amb l’adquisició d’una petxina acústica i d’un projecte d’equipament acústic, un dels requeriments imprescindibles per ser la seu del Festival de Torroella i per al gaudi de qualsevol activitat musical sense amplificar. Fruit d’aquest treball, l’Espai Ter està considerat avui un dels  espais de millor sonoritat de Catalunya.

La bona marxa de l’activitat teatral i d’arts escèniques ha empès l’Ajuntament a continuar amb aquesta inversió que permetrà acollir tot tipus d’espectacles i permetrà diversificar els diferents camps de la música, del teatre i de les arts escèniques. Això per exemple permet que el festival Harmonies aculli espectacles com el del Mago Pop, aquest dissabte, l’obra Els dies feliços i la sarsuela Cançó d’Amor i de guerra.

L’objectiu és, a partir d’ara, completar, l’any 2015, el projecte audiovisual que posaria l’equipament al cent per cent de les seves possibilitats tant per a l’activitat cultural, com per a l’activitat congressual i firal. 

Un referent cultural i econòmic de l’Empordà

L’Auditori Teatre Espai Ter va inaugurar-se oficialment el 12 de juliol de l’any 2013.  Segueix el model dels espais centreeuropeus, que permeten acollir una gran diversitat d’actes, des de fires, a congressos, teatre i música, en les millors condicions . Un dels exemples més semblants dels quals es troba a la localitat de Graz, a Àustria.

L’Auditori Teatre Espai Ter és un equipament destinat a ser un pulmó cultural a la comarca de l’Empordà i a les comarques gironines. Vol esdevenir un espai per a l’activitat cultural (la música i les arts escèniques) i per a la promoció del territori (l’activitat congressual i l’activitat firal) a les comarques gironines.  Així mateix, vol contribuir al sosteniment i desenvolupament del sector de les industries culturals.

En poc més d’un any s’ha convertit en un altaveu del teixit cultural i de dinamització comarcal posant en comú a totes les persones, associacions, entitats, artistes i companyies professionals amb inquietuds per afavorir el conjunt de la música i de les arts escèniques.

Les millores estructurals que s’hi estan portant a terme es corresponen amb una creixent activitat. A finals de l’any 2014, l’Espai Ter haurà acollit més de mig centenar d’espectacles culturals entre propostes educatives, musicals teatrals i de les arts escèniques.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit