• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Estat no descarta iniciar la rehabilitació del passeig del Molinet aquest any
L’Estat no descarta iniciar la rehabilitació del passeig del Molinet aquest any Imprimir Correu-e
(23.01.14) L’alcalde, Jordi Cordon; acompanyat pels regidors Genís Dalmau i Andrés Navarrete,  es van reunir ahir al matí a Madrid amb el subdirector del servei de Costes del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, Ángel Muñoz, per tal de reclamar-li la necessitat i la urgència que l’Estat rehabiliti el passeig del Molinet, tal com ja s’havia compromès. La trobada es va forçar després que inicialment no figurés cap partida relativa a aquest actuació, llargament reivindicada, en la proposta de pressupostos de l’Estat per al 2014.

 L’Estat ja té aprovat el projecte executiu des de fa dos anys, però no ha iniciat l’obra perquè la muntanya del cap de la Barra, de titularitat municipal, no estava estabilitzada. Aquests treballs, però, ja s’estan portant a terme i estaran enllestits per Setmana Santa, després que l’equip de govern aconseguís un ajut del fons Feder, que permetrà cofinançar l’obra, pressupostada en 471.000 euros, al 50%.

 La delegació municipal encapçalada per l’alcalde va recordar a l’alt càrrec del ministeri que l’Ajuntament havia complert amb la seva part del compromís i van insistir novament que la rehabilitació del passeig no es pot demorar més. Es va argumentar no es tracta només d’un qüestió estètica o de millora de la façana marítima, sinó que és una necessitat funcional i de seguretat en un àmbit molt sensible del municipi. Ara ens podrem trobar amb una muntanya estabilitzada, però que seguirà rebent amb força els efectes del temporals. L’alcalde va recordar, a més, que cal tancar definitivament aquest tema perquè tots plegats, veïns i veïnes, però també visitants puguem gaudir d’un dels espais més emblemàtics de la Costa Brava.

L’alcalde fa una valoració positiva de com va anar la reunió perquè no es va tancar la porta a iniciar les obres en el decurs d’aquest aquest. Al contrari, el subdirector del servei de Costes va confirmar que estan tancant el balanç econòmic del 2013 i que en funció dels romanents es podria incloure el Molinet com a una de les obres prioritàries per executar.  La decisió final es comunicarà a primers de febrer. L’alcalde, Jordi Cordon, es mostra força optimista perquè creu que hi ha hagut un canvi de sensibilitat per part de l’Estat en relació amb aquest tema, i creu que està entenent que no es pot demorar més una obra tan llargament reivindicada i amb el projecte executiu ja aprovat.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit