• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament implementa més mesures d’estalvi i prevenció de la contaminació lumínica en l’enllumenat públic
L’Ajuntament implementa més mesures d’estalvi i prevenció de la contaminació lumínica en l’enllumenat públic Imprimir Correu-e

(27.11.13) L’Ajuntament està portant a terme diferents actuacions en l’enllumenat públic a la urbanització Mas Pinell i al passeig de l’Estartit amb l’objectiu de reduir el consum energètic i la contaminació lumínica. A la urbanització  mas Pinell s’estan substituint una part  dels punts de llum situats a l’àmbit de la urbanització que està recepcionada per part de l’Ajuntament. Se substituiran 72 globus de vapor de mercuri de 125 w, per llumeneres sense contaminació lumínica dotades d’una làmpada de vapor de sodi de 50 w de potència.  També se substituiran els 27 equips i làmpades de 250 w situats als vials més grans per equips i làmpades de vapor de sodi de 100 w.

Al passeig de l’Estartit s’instal·larà un equip amb regulador de flux, des d’on es podrà ajustar la tensió d’alimentació del enllumenat. Això permetrà reduir el consum i optimitzar l’ús de la instal·lació en funció de les franges horàries i èpoques de l’any segons la freqüentació del passeig. Es podrà abaixar la tensió dels 230 v als 180 v amb una lleugera reducció de la llum emesa per la làmpada, sense que pràcticament ho noti el vianant. Això representa, quan es regula als 180 v, un estalvi energètic d’entre un 40 a un 45 %.

Aquests treballs formen part del projecte d'adaptació de l’enllumenat públic de Torroella de Montgrí i l’Estartit al Reglament de Protecció del Medi Nocturn. Tenen un cost de 34.314 euros, i comptem amb una subvenció de 15.086 euros del Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc del programa d’ordenació ambiental de la il·luminació exterior.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, assenyala que aquestes mesures van en la línia de contenció de la despesa, però també són un pas en el compromís de l’Ajuntament per la sostenibilitat. Recorda que l’Ajuntament s’ha adherit al Pacte d’alcaldes i d’alcaldesses per la sostenibilitat que promou la Comissió Europea, que es concreten en reduir les emissions de CO2 en un 20 % fins l'any 2020, incrementar en un 20% l'eficiència energètica i aconseguir que un 20 % del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables. Per fer-ho possible s’ha redactat i s’està executant el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), un document que defineix actuacions necessàries, eminentment en matèria d'energia, mobilitat, residus i aigua.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit