• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Es reobre el passeig del Molinet, tancat des de feia 13 anys
Es reobre el passeig del Molinet, tancat des de feia 13 anys Imprimir Correu-e

(11.04.14) Avui al migdia s’ha reobert el passeig del Molinet, a l’Estartit, tancat al pas de vianants des de feia 13 anys, un cop han acabat les obres de sanejament i estabilització de la muntanya. El municipi recupera així un espai que es va veure molt afectat per les esllavissades que es van produir arran dels aiguats de 1994. Des d’aquella data la situació d’inestabilitat es va anar agreujant fins al punt que el 2001 es va haver de tancar totalment perquè no es podia garantir la seguretat a les persones.

Segons ha recordat l’alcalde, Jordi Cordon, «la reobertura d'aquest emblemàtic sector del nostre litoral s’havia convertit en una prioritat per a l'Ajuntament ja que es tracta d’un espai molt estimat per la població, i també representa un gran atractiu turístic.» Cordon ha volgut destacar la «transcendència» del moment i el fet que «arribar fins aquí no ha estat gens fàcil, però s’ha pogut assolir l’objectiu amb determinació,

tenacitat i un rigorós treball de planificació i gestió de l’obra». L’alcalde s’ha mostrat molt il·lusionat per la recuperació d’un espai que considera privilegiat per la seva situació i per les vistes que ofereix tant de les illes Medes com dels espectaculars penya-segats costaners del Montgrí.

La consolidació de la muntanya ha de permetre que l'Estat, posteriorment, rehabiliti el passeig, una actuació llargament reivindicada, no només per una qüestió estètica, sinó per una necessitat funcional i de seguretat. L’alcalde s’ha mostrat força optimista en relació amb l’execució d’aquest projecte, que confia es pugui iniciar aquest mateix any. Ha recordat que des de l’Ajuntament insistiran i pressionaran perquè sigui així.

L'actuació al cap de la Barra ha consistit en la construcció de dos murs d'altura variable i d'una llargària total de 130,1 metres que tindran la missió d'evitar que pedres despreses caiguin a la zona baixa. A banda dels murs, també s'han instal·lat ancoratges, eliminats blocs inestables i s’ha construït una xarxa amb forma d'espina de peix que servirà per a la recollida d'aigües.
L’obra ha tingut un cost de 471.000 euros i ha estat cofinançada al 50% pels fons Feder de la Unió Europea (UE).

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit