• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Rètols indicatius de l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència
Rètols indicatius de l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència Imprimir Correu-e

(23.11.12) Aquesta setmana s'han col·locat els rètols indicatius a les entrades del municipi en els quals s'informa que la població està adscrita a l'Associació de Muncipis per la Independència (AMI). En concret se n'han instal·lat tres, dos a Torroella i un a l'Estartit.

L'Ajuntament és membre de l'AMI des del novembre de 2011. Precisament l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, va ser escollit el mes de març com a representant dels municipis del Baix Empordà adherits a l'AMI. Cordon forma part de la Comissió Directiva, un dels tres òrgans de govern de l'entitat. Els altres dos són l'Assemblea General, on hi ha tots els membres, i la Comissió Executiva, formada per un nucli reduït d'alcaldes i d'alcaldesses.

Entre d'altres coses, l’AMI treballa conjuntament amb entitats o associacions per fer el referèndum de la independència i crear consciència social a nivell de Catalunya, Espanya i  Europa.
 
L'AMI va sorgit a partir del moviment de les consultes populars i de la gran manifestació del 10 de juliol; i també dels municipis moralment exclosos de la Constitució arran de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut. En aquest sentit, vol aglutinar el sentiment de ser un país independent i representar Catalunya al món des del municipalisme.

Recentment, l'Ajuntament ha aprovat dues mocions amb un contingut marcadament sobiranista.

El Ple d'ocutbre va votar a favor de la moció presentada per la Coordinadora per l’Autodeterminació a Torroella on es proposava, entre d’altres coses, declarar el municipi territori català lliure i sobirà; i els veïns, moralment alliberats de la lleialtat a la corona borbònica i als seus símbols. A més, es va aprovar una moció conjunta presentada pels grups municipals de CiU, ERC, UPM, l’EST i COET per tal de donar suport a la resolució del Parlament de Catalunya per a l’exercici del dret a l’autodeterminació. 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit