Torroella de Montgrí estrenarà Mercat de Nadal aquest cap de setmana

És la principal novetat d'un farcit programa d'activitats programades per aquestes festes nadalenques marcades per la pandèmia

15.12.2020

La celebració d'un mercat de Nadal de proximitat a la plaça de la Vila, el primer que se celebra a Torroella de Montgrí, serà la principal novetat de l'atapeït programa d'activitats nadalenques d'enguany. Malgrat tractar-se d'unes festes atípiques, condicionades per l'impacte sanitari i emocional de la pandèmia, l'Ajuntament i diverses entitats i empreses del municipi han volgut contribuir a normalitzar el màxim possible aquestes dates tan assenyalades, per mantenir-ne el seu esperit.

El Mercat de Nadal se celebrarà els caps de setmana dels dies 19 i 20 de desembre i 2 i 3 gener. Hi participaran onze parades de comerços i artesans locals, i es podrà visitar de les 10 a les 20 h, els dissabtes, i de les 10 a les 14 h, els diumenges. Per garantir-ne al màxim la seguretat, s'adoptaran totes les recomanacions sanitàries i es marcarà el recorregut, amb un accés i una sortida per als visitants. Aquest mercat vol ser, també, un aparador i una mostra de la importantíssima oferta que podem trobar al nostre comerç local, un sector al qual la pandèmia ha impactat especialment.

Com és tradició, l'associació Montgrí Comerç organitza novament la campanya Premi Aquí, per a les compres realitzades de l'1 al 29 de desembre. Enguany, però, canvia el format de premis, per fer-los més repartits. Per aquest motiu, es sortejaran 30 premis de vals de 100 euros (3.000 euros en total) per bescanviar a les botigues de Montgrí Comerç.

Com a novetat, Montgrí Comerç també col·labora en la campanya de Nadal cedint els aparadors per tal que puguin ser utilitzats pels Reis Mags com a magatzem.

El programa de Nadal d'enguany també inclou com a novetat el I Concurs de decoració de balcons. Es poden presentar propostes fins al 17 de desembre.

Com és habitual, no podia faltar, tampoc, el Pessebre gegant de Josep Mir, que es pot visitar al Museu de la Mediterrània, fins a l'1 de desembre.

Pel que fa als més petits, aquest any cal tenir present que la recollida de cartes es farà a l'Espai Ter els dies 4 i 5 de gener, però que per lliurar-la cal demanar cita prèvia. L'aforament estarà limitat i es pot demanar torn a partir del 28 de desembre, a la web municipal o a agendatorroella.com. D'aquesta manera s'evitaran aglomeracions, sense deixar perdre aquesta cita tan especial per als més petits.

Per als més petits no faltaran el Tió Popular, el 20 de desembre, a les 11 h, al pati de can Quintana, també amb aforament limitat i inscripció prèvia, així com el taller de pals de tió. La Festa de l'Home dels Nassos, que es farà el dia 31, a les 11.30 h, al pati de can Quintana, també s'adapta i es farà amb inscripció prèvia a casapastors@torroella-estartit.cat o 972 75 73 01.

Aquestes dues activitats compten amb la col·laboració de l'Associació Activa't Torroella, que també serà la responsable dels Tallers de Nadal, els dies 18, 19 i 20, i 2i 3 de gener (més informació a activattorroella@gmail.com o 652 564 672).

Les propostes musicals també ocupen un apartat molt important de la programació, amb els Vermuts a la Sala, el Concert d'Any Nou i el Concert de Reis, a l'Espai Ter.

I com no podia ser d'altra manera, la programació es tancarà amb l'arribada dels tres Reis, que com que són mags, segurament ens sorprendran en algun moment o altre superant qualsevol obstacle o inclemència generada per la situació de pandèmia en què ens trobem.

Tot plegat, configura una programació molt completa amb l’objectiu d’oferir una gran alternativa d’oci, esbarjo, cultura, solidaritat i tradició per a tothom, i en especial per als infants, a prop de casa, que ens permeti gaudir de la tradició malgrat el context advers derivat la COVID-19.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis