Avisos

Torroella de Montgrí estrenarà Mercat de Nadal aquest cap de setmana

És la principal novetat d'un farcit programa d'activitats programades per aquestes festes nadalenques marcades per la pandèmia

15.12.2020

La celebració d'un mercat de Nadal de proximitat a la plaça de la Vila, el primer que se celebra a Torroella de Montgrí, serà la principal novetat de l'atapeït programa d'activitats nadalenques d'enguany. Malgrat tractar-se d'unes festes atípiques, condicionades per l'impacte sanitari i emocional de la pandèmia, l'Ajuntament i diverses entitats i empreses del municipi han volgut contribuir a normalitzar el màxim possible aquestes dates tan assenyalades, per mantenir-ne el seu esperit.

El Mercat de Nadal se celebrarà els caps de setmana dels dies 19 i 20 de desembre i 2 i 3 gener. Hi participaran onze parades de comerços i artesans locals, i es podrà visitar de les 10 a les 20 h, els dissabtes, i de les 10 a les 14 h, els diumenges. Per garantir-ne al màxim la seguretat, s'adoptaran totes les recomanacions sanitàries i es marcarà el recorregut, amb un accés i una sortida per als visitants. Aquest mercat vol ser, també, un aparador i una mostra de la importantíssima oferta que podem trobar al nostre comerç local, un sector al qual la pandèmia ha impactat especialment.

Com és tradició, l'associació Montgrí Comerç organitza novament la campanya Premi Aquí, per a les compres realitzades de l'1 al 29 de desembre. Enguany, però, canvia el format de premis, per fer-los més repartits. Per aquest motiu, es sortejaran 30 premis de vals de 100 euros (3.000 euros en total) per bescanviar a les botigues de Montgrí Comerç.

Com a novetat, Montgrí Comerç també col·labora en la campanya de Nadal cedint els aparadors per tal que puguin ser utilitzats pels Reis Mags com a magatzem.

El programa de Nadal d'enguany també inclou com a novetat el I Concurs de decoració de balcons. Es poden presentar propostes fins al 17 de desembre.

Com és habitual, no podia faltar, tampoc, el Pessebre gegant de Josep Mir, que es pot visitar al Museu de la Mediterrània, fins a l'1 de desembre.

Pel que fa als més petits, aquest any cal tenir present que la recollida de cartes es farà a l'Espai Ter els dies 4 i 5 de gener, però que per lliurar-la cal demanar cita prèvia. L'aforament estarà limitat i es pot demanar torn a partir del 28 de desembre, a la web municipal o a agendatorroella.com. D'aquesta manera s'evitaran aglomeracions, sense deixar perdre aquesta cita tan especial per als més petits.

Per als més petits no faltaran el Tió Popular, el 20 de desembre, a les 11 h, al pati de can Quintana, també amb aforament limitat i inscripció prèvia, així com el taller de pals de tió. La Festa de l'Home dels Nassos, que es farà el dia 31, a les 11.30 h, al pati de can Quintana, també s'adapta i es farà amb inscripció prèvia a casapastors@torroella-estartit.cat o 972 75 73 01.

Aquestes dues activitats compten amb la col·laboració de l'Associació Activa't Torroella, que també serà la responsable dels Tallers de Nadal, els dies 18, 19 i 20, i 2i 3 de gener (més informació a activattorroella@gmail.com o 652 564 672).

Les propostes musicals també ocupen un apartat molt important de la programació, amb els Vermuts a la Sala, el Concert d'Any Nou i el Concert de Reis, a l'Espai Ter.

I com no podia ser d'altra manera, la programació es tancarà amb l'arribada dels tres Reis, que com que són mags, segurament ens sorprendran en algun moment o altre superant qualsevol obstacle o inclemència generada per la situació de pandèmia en què ens trobem.

Tot plegat, configura una programació molt completa amb l’objectiu d’oferir una gran alternativa d’oci, esbarjo, cultura, solidaritat i tradició per a tothom, i en especial per als infants, a prop de casa, que ens permeti gaudir de la tradició malgrat el context advers derivat la COVID-19.

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

07.05.2024

Cala Montgó ha tornat a revalidar per catorzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis