L'Ajuntament promou una comunitat energètica local a la qual s'hi podrien connectar fins a 54 llars

La instal·lació de plaques solars que subministrarà l'energia se situarà a la coberta de l'Espai Ter

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit amb la ciutadania a partir d'una instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'Espai Ter. Aquesta instal·lació donarà servei a diferents equipaments municipals i s’hi podran acollir, de moment, fins a un màxim 54 llars situades en un radi de 2.000 metres de l’Espai Ter.

La instal·lació de l'Espai Ter tindrà 90 mòduls d'una potència de 400 W cadascun amb una potència pic total de 36 kWp  i una potència nominal de 30 kW. Podrà generar fins a 50.725 kWh a tota la comunitat. Del total produït, un 15 % es destinarà al Museu de la Mediterrània i un 7 % a la Biblioteca Pere Blasi. L'Espai Ter ja té instal·lació sola pròpia, per la qual cosa només se'n reservarà un 0,1%. La resta de l'energia generada es distribuirà entre la ciutadania i se’n reservarà un 39 % per a llars vulnerables. La CEL té capacitat per oferir servei de 28 kWp a les llars domèstiques. Segons el nombre de sol·licituds rebudes donarà servei a 54 llars a raó de 0,5 kW per a cadascuna o 28 llars a raó de 1kW per cadascuna.

En aquests moments s'està redactant el projecte tècnic i planificant les tasques per crear la comunitat i fer difusió per arribar als usuaris potencials que se'n podrien beneficiar. La comunitat ha d'estar plenament operativa abans del mes de setembre de 2023.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Valls, explica que «l'Ajuntament vol tenir un paper actiu fomentant la transició energètica. En aquest sentit, la creació d'una comunitat energètica és una magnífica eina cap a un model sostenible i solidari, que al mateix temps permet als ciutadans sentir que formen part del canvi de model».

Estalvi energètic

Les comunitats energètiques de renovables permeten reduir els costos tant d’edificis i equipaments públics com dels usuaris privats amb estalvis mitjans des del primer dia que poden situar-se entre el 20 i el 40 %. També permeten dinamitzar l’economia local i avançar en els objectius de descarbonització, reduint les emissions de CO2. Així mateix, fomenten el benestar i la salut.

L'Ajuntament destinarà prop de 70.000 euros a aquest projecte i disposa d’una subvenció de 36.000 euros, de la Diputació de Girona, a través del Pla a l'Acció (convocatòria any 2022).

Com puc formar-ne part?

Si esteu interessats a formar part de la primera comunitat energètica local de Torroella de Montgrí, podeu adreçar-vos a:

Àrea de Medi Ambient
C/ de l'Hospital, 18 (Can Mach)
17257 Torroella de Montgrí
jbras@torroella-estartit.cat
972758112

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis