Avisos

Instal·len boies de fondeig per contribuir a la preservació de les praderies de posidònia a les cales Pedrosa i Ferriola

30.07.2020

Aquest matí han començat els treballs per instal·lar  unes 25 boies ecològiques de manera que es pugui compatibilitzar la conservació de la posidònia (Posidònia oceànica) amb el turisme nàutic. Les despeses de la instal·lació aniran a càrrec del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquesta actuació es fa d'acord amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Servei de Costes de la Generalitat de Catalunya.

Es preveu que les boies estiguin ja instal·lades els primers dies d'agost i seran gratuïtes per l'usuari. S’intentarà arribar a les 25 sempre que les condicions del fons ho permetin.

Un fràgil tresor submarí que cal preservar

La posidònia és una planta que es va adaptar a la vida marina fa milions d’anys. A diferència de les algues, la posidònia té arrels, tiges, fulles i flors i un creixement molt lent que afecta a la seva recuperació.

  • Genera gran quantitat de material vegetal que alimenta tot tipus d’organismes i afavoreix la producció de biomassa animal que també serveix d’aliment a altres animals.
  • Hi ha organismes que habiten sobre les seves fulles, d’altres que aprofiten la seva protecció per fer les postes d’ous i els alevins que es refugien dels depredadors.
  • Forma un dels hàbitats amb major biodiversitat del mediterrani amb gran quantitat d’espècies d’interès pesquer.
  • La seva presència suposa un eficaç sistema d’amortiment de l’onatge disminuint la capacitat erosiva dels temporals sobre les nostres platges.
  • Actua com a filtre biològic i en la qualitat de l’aigua ja que les seves fulles afavoreixen:
    • la sedimentació i deposició de partícules i l’entramat
    • d’arrels i rizomes acumulen gran quantitat de carboni,
    • nitrogen, fòsfor, metalls pesats i altres substàncies
    • la lluita contra el canvi climàtic
    • la reducció de la contaminació marina.
    • é la capacitat de produir 20 litres d’oxigen diaris per cada metre quadrat que ocupa
    • és una gran captadora de contaminants com el diòxid de carboni.

 

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis