Avisos

Jornada de cloenda del Life Pletera

03.02.2019

Aquest matí hem celebrat l'acte de cloenda del projecte Life Pletera que, malgrat la forta tramuntana, ha comptat amb una important participació institucional i de veïns i veïnes. L'acte, que ha començat a les 11 h, ha consistit en una jornada de portes obertes a l'espai restaurat, per donar a conèixer i celebrar simbòlicament la finalització de l'actuació. Ha comptat amb l'assistència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; Fermí Santamaria, vicepresident primer de la Diputació; Laura Vall-llosera, vicerectora de la UDG; Carlos Coiduras, gerent de Zona de Barcelona i Girona de l'empresa pública TRAGSA; del delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i de l'alcalde i la regidora de Medi Ambient, Josep Maria Rufí i Sandra Bartomeus. L'acte ha consistit en un passeig per la nova xarxa d'itineraris, parlaments institucionals i visita al nou observatori d'ocells. Durant les seves intervencions, els representants dels socis del projecte, han coincidit a destacar el seu caràcter innovador i l'exemple que representa com a cas de bones pràctiques en matèria de gestió territorial.
El Life Pletera va tancar-se el passat 31 de desembre després de quatre anys i mig d'intensa activitat, que han permès restaurar les llacunes costaneres i els hàbitats associats de la maresma, parcialment urbanitzada a finals dels anys 80.

El projecte ha estat coordinat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i ha comptat amb l'execució per part dels següents socis: Generalitat de Catalunya (a través del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter), Universitat de Girona (mitjançant la Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis), l'Empresa de Transformació Agrària (TRAGSA) i finalment, el suport econòmic de la Diputació de Girona. L'actuació ha tingut un pressupost de 2.528.148 euros, dels quals un 75% ha estat finançat a través del programa Life, l’instrument financer de la Comissió Europea per a la preservació del medi ambient a Europa, mentre que el 25% restant ha sigut d'aportació dels socis.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis