Avisos

Resum d'equivalències entre títols del sistema educatiu

L’equivalència entre diferents títols o nivells d’estudis de sistemes educatius anteriors i actuals permet accedir a ocupacions públiques o privades en les que es requereix el títol equivalent o continuar estudiant a partir d’un determinat nivell d’ensenyament.

En l’àmbit professional, la importància de l’equivalència radica en el fet que tant les administracions públiques com les empreses privades exigeixen en la majoria dels casos per accedir a un lloc de treball posseir un determinat títol acadèmic o haver aconseguit un nivell d’estudis específic, i, per tant, és necessari conèixer la correspondència entre aquests i els d’anteriors ordenacions del sistema educatiu del nostre país per poder certificar així que es té la qualificació necessària per exercir el lloc de treball pel qual s’exigeix un títol en concret.

D’altra banda, des del punt de vista acadèmic, és necessari que s’estableixin connexions entre els diferents sistemes d’ensenyament per fomentar l’aprenentatge al llarg de tota la vida dels adults. En aquest sentit, el sistema d’equivalències acadèmiques entre títols i nivells d’estudi reconeix els aprenentatges adquirits en etapes anteriors. D’aquesta manera s’impulsa la continuïtat dels estudis.

A efectes gràfics, adjuntem quadre resum d’equivalències entre títols del sistema educatiu elaborat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya).

Resum d’equivalències entre títols del sistema educatiu elaborat pel SOC

Notícies Relacionades
24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.01.2023

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

07.12.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Institut Montgrí participen aquest curs, per segon cop, en el projecte Rossinyol, un programa de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

13.10.2022

Aquest matí s'ha realitzat la presentació institucional de la tercera edició del projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre», que... (Llegir més)

07.10.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha donat la benvinguda aquest matí, en el Museu de la Mediterrània, a un grup internacional... (Llegir més)

eventis