Avisos

Finalitza la campanya per retirar flora exòtica invasora a diferents espais verds de Torroella i l'Estartit

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi. S’ha actuat a diferents punts de Torroella, l’Estartit, Santa Caterina, mas Moreu i les urbanitzacions Torre Gran i Mas Pinell. Les principals espècies que s’han retirat han estat plomalls de la pampa, ailants, atzavares, pampa, bàlsam, gazània, troanes, aromer blanc i acàcia de 3 punxes. Amb aquesta actuació, que es va iniciar el mes de juliol, es pretén afavorir la biodiversitat i les espècies autòctones.

Genís Pigem, regidor de Medi Ambient, ha explicat que des de l'Ajuntament es vol continuar treballant en aquesta línia i garantir, sobretot, que no es reprodueixin les plantes que ara s'han retirat. Assegura que es vol potenciar la biodiversitat autòctona pròpia de la Mediterrània en l'àmbit urbà on massa sovint trobem espècies ornamentals que tenim molt integrades en el nostre dia a dia, però que són invasores. En aquest sentit, és molt important regular-ne l'ús i erradicar-les per tal d’evitar la seva proliferació al medi natural on tenen una gran capacitat de desplaçar les autòctones

Els treballs s’han contractat a Galanthus Natura, una empresa especialitzada en aquest tipus d’actuacions i amb experiència a l’hora d’eliminar espècies problemàtiques i complicades d’erradicar. El projecte ha estat finançat en un 90 % del seu cost per la Diputació de Girona en les Subvencions per al desenvolupament d'actuacions de conservació del patrimoni natural per a Ajuntaments (2023). El cost total és de 8.578,9 euro, i la Diputació ha atorgat una subvenció per valor de 7.721,01 euros.

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis