Avisos

Finalitza la campanya per retirar flora exòtica invasora a diferents espais verds de Torroella i l'Estartit

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi. S’ha actuat a diferents punts de Torroella, l’Estartit, Santa Caterina, mas Moreu i les urbanitzacions Torre Gran i Mas Pinell. Les principals espècies que s’han retirat han estat plomalls de la pampa, ailants, atzavares, pampa, bàlsam, gazània, troanes, aromer blanc i acàcia de 3 punxes. Amb aquesta actuació, que es va iniciar el mes de juliol, es pretén afavorir la biodiversitat i les espècies autòctones.

Genís Pigem, regidor de Medi Ambient, ha explicat que des de l'Ajuntament es vol continuar treballant en aquesta línia i garantir, sobretot, que no es reprodueixin les plantes que ara s'han retirat. Assegura que es vol potenciar la biodiversitat autòctona pròpia de la Mediterrània en l'àmbit urbà on massa sovint trobem espècies ornamentals que tenim molt integrades en el nostre dia a dia, però que són invasores. En aquest sentit, és molt important regular-ne l'ús i erradicar-les per tal d’evitar la seva proliferació al medi natural on tenen una gran capacitat de desplaçar les autòctones

Els treballs s’han contractat a Galanthus Natura, una empresa especialitzada en aquest tipus d’actuacions i amb experiència a l’hora d’eliminar espècies problemàtiques i complicades d’erradicar. El projecte ha estat finançat en un 90 % del seu cost per la Diputació de Girona en les Subvencions per al desenvolupament d'actuacions de conservació del patrimoni natural per a Ajuntaments (2023). El cost total és de 8.578,9 euro, i la Diputació ha atorgat una subvenció per valor de 7.721,01 euros.

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal... (Llegir més)

28.11.2023

Els usuaris del camp d'esports municipal de Torroella de Montgrí ja han pogut estrenar el nou enllumenat de l'equipament que ha estat renovat per un... (Llegir més)

27.11.2023

L’Auditori Teatre Espai Ter ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per fer pública la programació de gener a juny de 2024 i per presentar la nova... (Llegir més)

23.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat el pressupost municipal per al 2024, que serà de 25,4 milions d'euros, un 16 % (3,5 milions)... (Llegir més)

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb... (Llegir més)

15.11.2023

Anna Cufinà va rebre ahir dimarts 14 de novembre de 2023 el Diploma de Mestre Artesana, com a reconeixament a la seva  trajectòria professional.... (Llegir més)

15.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat a la teulada de la casa de la vila una càmera web meteorològica que ofereix imatges en directe... (Llegir més)

10.11.2023

Des l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal... (Llegir més)

27.10.2023

L'Ajuntament engega la setmana vinent una campanya intensiva de sensibilització per fomentar la reducció del plàstic d'un sòl ús a Torroella de... (Llegir més)

19.10.2023

L'Oficina d'Informació i d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí acull, des d'aquesta setmana, un nou punt de Cau de Llibres... (Llegir més)

17.10.2023

Aquest matí s'ha realitzat la presentació institucional de la quarta edició del projecte educatiu i cultural Connectats pel Teatre que promouen... (Llegir més)

16.10.2023

Aquest matí ha tingut lloc una visita institucional i reunió de la Presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, amb l'Alcalde... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis