Avisos

L’Ajuntament posa en marxa una campanya fer fomentar l'estalvi d'aigua

28.07.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i Montgrí Aigua, el servei municipal d'abastament d'aigua potable impulsen una campanya per fomentar l'estalvi i el consum responsable entre veïns, visitants i activitats en el context de l'actual situació de sequera que afecta el conjunt del país. Amb el lema "Gota a gota, s'esgota. Estalviem-la. Fem-ho hàbit" es vol apel·lar a la responsabilitat personal per tal de protegir un recurs cada cop més escàs i fràgil.

La campanya també inclou un seguit de consells sobre petits canvis en les rutines diàries que poden comportar importants estalvis. Aquestes recomanacions s’acompanyen de dades concretes dels consums associats a diferents activitats quotidianes. La campanya es portarà a terme, durant tot l'estiu, per mitjà de cartelleria, missatges a la ràdio municipal i xarxes socials.

L'alcalde, Jordi Colomí, recorda que «amb independència del context de sequera actual, l’aigua és un recurs escàs que no es pot malbaratar, per tant és vital fer-ne una gestió adient, tant en l’àmbit públic com privat i fomentar-ne el consum sostenible». En aquest sentit, recorda que  l'Ajuntament va prendre la iniciativa de municipalitzar l'abastament municipal d'aigua potable, servei que es presta des del passat mes de gener, entre d'altres motius, per facilitar l’adopció de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient. La campanya s'emmarca en aquesta línia d'actuació.

L'alcalde argumenta que «el clima mediterrani demana un ús molt acurat per recuperar l'equilibri entre el seu consum i la seva renovació natural. A mesura que les advertències de sequera i les evidències del canvi climàtic van augmentant, cal abordar una qüestió cada cop més urgent: l’escassetat.»

La campanya s’impulsa a Torroella de Montgrí i a l’Estartit, tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera. No obstat això, des del mes de març, l'Ajuntament aplica mesures preventives per contribuir a minimitzar la problemàtica de la manca d’aigua i preservar al màxim l’aqüífer del Baix Ter.

A l'àmbit Baix Ter s'estan aplicant restriccions que afecten greument la collita del sector agrícola local. Per aquest motiu, el consistori torroellenc considera que cal solidaritzar-se amb els pagesos i gestionar el màxim de curosament els fràgils recursos hídrics.

Actualment, al municipi s'ha reduït d'un 80 % el reg de les zones verdes i es manté, únicament, el reg per garantir la supervivència de les plantes. Pel que fa a la neteja de carrers, es fa amb aigua del terciari. Properament, els vehicles que la fan portaran retolació identificativa sobre l'origen de l'aigua utilitzada.

D'altra banda, després d’avaluar l’actual situació, s’ha decidit obrir els rentapeus de les platges de l'1 al 31 d’agost (període de màxima afluència a les nostres platges) de les 10.30 a les 19 h, coincidint amb el període de vigilància.

Paral·lelament a aquesta campanya, a través dels canals de difusió de l'àrea de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes es reforçaran el missatges en anglès, específicament adreçats a visitants, de la campanya Together for Water, impulsada per la Generalitat, l'ACA i el projecte Life de la UE WAT’SAVEREUSE.

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis