L’Ajuntament posa en marxa una campanya fer fomentar l'estalvi d'aigua

28.07.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i Montgrí Aigua, el servei municipal d'abastament d'aigua potable impulsen una campanya per fomentar l'estalvi i el consum responsable entre veïns, visitants i activitats en el context de l'actual situació de sequera que afecta el conjunt del país. Amb el lema "Gota a gota, s'esgota. Estalviem-la. Fem-ho hàbit" es vol apel·lar a la responsabilitat personal per tal de protegir un recurs cada cop més escàs i fràgil.

La campanya també inclou un seguit de consells sobre petits canvis en les rutines diàries que poden comportar importants estalvis. Aquestes recomanacions s’acompanyen de dades concretes dels consums associats a diferents activitats quotidianes. La campanya es portarà a terme, durant tot l'estiu, per mitjà de cartelleria, missatges a la ràdio municipal i xarxes socials.

L'alcalde, Jordi Colomí, recorda que «amb independència del context de sequera actual, l’aigua és un recurs escàs que no es pot malbaratar, per tant és vital fer-ne una gestió adient, tant en l’àmbit públic com privat i fomentar-ne el consum sostenible». En aquest sentit, recorda que  l'Ajuntament va prendre la iniciativa de municipalitzar l'abastament municipal d'aigua potable, servei que es presta des del passat mes de gener, entre d'altres motius, per facilitar l’adopció de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient. La campanya s'emmarca en aquesta línia d'actuació.

L'alcalde argumenta que «el clima mediterrani demana un ús molt acurat per recuperar l'equilibri entre el seu consum i la seva renovació natural. A mesura que les advertències de sequera i les evidències del canvi climàtic van augmentant, cal abordar una qüestió cada cop més urgent: l’escassetat.»

La campanya s’impulsa a Torroella de Montgrí i a l’Estartit, tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera. No obstat això, des del mes de març, l'Ajuntament aplica mesures preventives per contribuir a minimitzar la problemàtica de la manca d’aigua i preservar al màxim l’aqüífer del Baix Ter.

A l'àmbit Baix Ter s'estan aplicant restriccions que afecten greument la collita del sector agrícola local. Per aquest motiu, el consistori torroellenc considera que cal solidaritzar-se amb els pagesos i gestionar el màxim de curosament els fràgils recursos hídrics.

Actualment, al municipi s'ha reduït d'un 80 % el reg de les zones verdes i es manté, únicament, el reg per garantir la supervivència de les plantes. Pel que fa a la neteja de carrers, es fa amb aigua del terciari. Properament, els vehicles que la fan portaran retolació identificativa sobre l'origen de l'aigua utilitzada.

D'altra banda, després d’avaluar l’actual situació, s’ha decidit obrir els rentapeus de les platges de l'1 al 31 d’agost (període de màxima afluència a les nostres platges) de les 10.30 a les 19 h, coincidint amb el període de vigilància.

Paral·lelament a aquesta campanya, a través dels canals de difusió de l'àrea de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes es reforçaran el missatges en anglès, específicament adreçats a visitants, de la campanya Together for Water, impulsada per la Generalitat, l'ACA i el projecte Life de la UE WAT’SAVEREUSE.

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis