Avisos

L’Ajuntament posa en marxa una campanya fer fomentar l'estalvi d'aigua

28.07.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i Montgrí Aigua, el servei municipal d'abastament d'aigua potable impulsen una campanya per fomentar l'estalvi i el consum responsable entre veïns, visitants i activitats en el context de l'actual situació de sequera que afecta el conjunt del país. Amb el lema "Gota a gota, s'esgota. Estalviem-la. Fem-ho hàbit" es vol apel·lar a la responsabilitat personal per tal de protegir un recurs cada cop més escàs i fràgil.

La campanya també inclou un seguit de consells sobre petits canvis en les rutines diàries que poden comportar importants estalvis. Aquestes recomanacions s’acompanyen de dades concretes dels consums associats a diferents activitats quotidianes. La campanya es portarà a terme, durant tot l'estiu, per mitjà de cartelleria, missatges a la ràdio municipal i xarxes socials.

L'alcalde, Jordi Colomí, recorda que «amb independència del context de sequera actual, l’aigua és un recurs escàs que no es pot malbaratar, per tant és vital fer-ne una gestió adient, tant en l’àmbit públic com privat i fomentar-ne el consum sostenible». En aquest sentit, recorda que  l'Ajuntament va prendre la iniciativa de municipalitzar l'abastament municipal d'aigua potable, servei que es presta des del passat mes de gener, entre d'altres motius, per facilitar l’adopció de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient. La campanya s'emmarca en aquesta línia d'actuació.

L'alcalde argumenta que «el clima mediterrani demana un ús molt acurat per recuperar l'equilibri entre el seu consum i la seva renovació natural. A mesura que les advertències de sequera i les evidències del canvi climàtic van augmentant, cal abordar una qüestió cada cop més urgent: l’escassetat.»

La campanya s’impulsa a Torroella de Montgrí i a l’Estartit, tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera. No obstat això, des del mes de març, l'Ajuntament aplica mesures preventives per contribuir a minimitzar la problemàtica de la manca d’aigua i preservar al màxim l’aqüífer del Baix Ter.

A l'àmbit Baix Ter s'estan aplicant restriccions que afecten greument la collita del sector agrícola local. Per aquest motiu, el consistori torroellenc considera que cal solidaritzar-se amb els pagesos i gestionar el màxim de curosament els fràgils recursos hídrics.

Actualment, al municipi s'ha reduït d'un 80 % el reg de les zones verdes i es manté, únicament, el reg per garantir la supervivència de les plantes. Pel que fa a la neteja de carrers, es fa amb aigua del terciari. Properament, els vehicles que la fan portaran retolació identificativa sobre l'origen de l'aigua utilitzada.

D'altra banda, després d’avaluar l’actual situació, s’ha decidit obrir els rentapeus de les platges de l'1 al 31 d’agost (període de màxima afluència a les nostres platges) de les 10.30 a les 19 h, coincidint amb el període de vigilància.

Paral·lelament a aquesta campanya, a través dels canals de difusió de l'àrea de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes es reforçaran el missatges en anglès, específicament adreçats a visitants, de la campanya Together for Water, impulsada per la Generalitat, l'ACA i el projecte Life de la UE WAT’SAVEREUSE.

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis