Avisos

L'Ajuntament preveu tenir plenament operativa la Comunitat Energètica Local (CEL) aquesta tardor

A mitjan juliol es publicaran les bases del concurs públic per tal que la ciutadania s'hi pugui adherir

06.06.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint els preparatius per a la posada en marxa de la comunitat energètica local (CEL).  En aquests moments es troben a exposició pública les bases reguladores del concurs adreçat a la població per a la cessió temporal de les quotes de participació i ha sortit a licitació les obres per a la instal·lació fotovoltaica que es col·locarà a la coberta de l'Auditori Teatre Espai Ter.

Les bases del concurs per poder subscriure's a la CEL estaran exposades al públic fins al 6 de juliol i es poden consultar a la seu electrònica municipal. S'hi detallen les condicions que regiran la cessió temporal de quotes de participació, la documentació necessària per sol·licitar-la, les condicions per poder-hi accedir, les taxes anuals segons la modalitat, entre d'altres qüestions. Està previst que la setmana del 10 al 14 de juliol es faci la publicació de les bases per adherir-se a la comunitat Energètica local i des del moment que surtin publicades hi haurà un termini de 15 dies per fer la sol·licitud.

Dels 60,72 kWP de la instal·lació fotovoltaica, està previst reservar una potència de 14 kWp per a llars vulnerables identificades per part de Serveis Socials i 26 kWp per a la ciutadania, i la resta de kWp per a equipaments municipals.

El punt de subministrament de la CEL situat a la coberta de l'Espai Ter està pressupostat en 102.330 euros i tindrà 132 mòduls d'una potència de 460 W cadascun amb una potència pic total de 60,72 kWp. Podrà generar fins a 80.157 kwh a tota la comunitat.

Des de l’Espai Ter, la CEL donarà servei a diferents equipaments municipals i s’hi podrien acollir, de moment, fins a un màxim de 80 llars situades dins d’un radi de 2 km de distància de l’Espai Ter. Les persones que s’hi adhereixin podran aconseguir estalvis en la factura elèctrica poden situar-se entre els 300 i 500 euros anuals, en funció de la seva subscripció (1 o 0,5 kWp), i la quota anual que hauran de pagar a l’ajuntament és de 76 euros (0,5 kWp) i de 117 euros (1 kWp)

A més, els participants també es beneficiaran d’una plataforma de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics i disposaran d’un Gestor que periòdicament els assessorarà sobre com millorar aspectes energètics.

Per què formar-ne part?

  •     Estalviar en la factura de la llum
  •     Utilitzar energia verda i de proximitat
  •     Lluitar contra el canvi climàtic
  •     Contribuir a fer un municipi més sostenible
04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis