Avisos

Es presenta la primera edició del Correpoble, la cursa popular del Baix Empordà

31.01.2023

L’Espai del Peix de Palamós ha acollit aquest dilluns al matí la presentació de l’activitat esportiva Correpoble, una proposta que impulsa el Consell Esportiu del Baix Empordà mitjançant la qual es volen fomentar nous reptes en l’esport, implicant tots els municipis de la comarca en el foment d’una festa al voltant de la pràctica esportiva popular.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, i la representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià. Els han acompanyat el director del Consell Esportiu del Baix Empordà, Xavier Gamero, i el cap de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, Miquel Brull.

L’objectiu d’aquesta iniciativa esportiva és seguir promocionant l’activitat física als municipis del Baix Empordà, i en aquest cas mitjançant les curses populars, convidant tothom qui sigui més gran de dotze anys a participar en una prova que es pot fer corrent, caminant o practicant marxa nòrdica. L’itinerari de la prova serà d’uns 10 quilòmetres i majoritàriament planer, i transcorrerà pels llocs més emblemàtics d’aquell municipi de la comarca que, en cada ocasió, aculli la cursa. Cada any una població diferent de la comarca serà seu de la competició.

Es tracta d’una activitat esportiva per equips, en la qual els corredors participaran en representació d’un municipi del Baix Empordà. Una de les característiques destacades del Correpoble és que hi haurà una samarreta exclusiva de la competició per població, que portaran els participants segons la població que representin. Es premiarà el primer classificat de cada municipi per gènere, i també es farà un reconeixement al corredor i a la corredora de més edat.

El poble guanyador serà obsequiat amb una copa commemorativa que lluirà les cintes de color de tots els pobles, i que serà exhibida durant l’any a l’ajuntament corresponent. El municipi que quedi en darrera posició rebrà la Cullera de Fusta del Correpoble.

Entrenament gratuïts
Per preparar la cursa, s'ofereixen entrenaments gratuïts els dilluns i els dimarts de 18:15 a 19:15 h (Zona exterior pavelló nou) http://ow.ly/Nt1E50MA160

Palamós acull la primera edició
La primera edició del Correpoble tindrà lloc a Palamós, que donarà el tret de sortida a aquesta prova esportiva el dissabte 1 d’abril. L’inici de la cursa serà a les 10 hores a l’estenedor de xarxes del port.

L’itinerari portarà els participants en direcció a la benzinera de Sant Joan. Un cop allà, per camins que transiten pel bosc, s’accedirà al pont de la Presa, per fer cap a la platja de Castell. La tornada serà pel camí de ronda (s’Alguer, pineda d’en Gori, la Fosca) fins al nucli urbà (Barri Vell), per tornar de nou a l’estenedor de xarxes. El temps límit per fer la prova serà de 2 hores.

Les inscripcions per poder participar en aquesta primera edició del Correpoble ja es poden fer directament al web de la prova: www.correpoble.cat. El preu per a cada participant és de 10 €   si la inscripció es fa abans del 15 de març, i de 15 € si es formalitza posteriorment. El període d’inscripció estarà obert fins al 24 de març a les 23.59 hores o fins a exhaurir dorsals (1.000 inscripcions).

L’activitat esportiva Correpoble és organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, l’Ajuntament de Castell, Platja d’Aro i s’Agaró, l’Ajuntament de Palafrugell, l’Ajuntament de Palamós, l’Ajuntament de Pals, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. Amb el suport de la Diputació de Girona.

La vicepresidenta Maria Puig ha destacat en la seva intervenció que “a la Diputació de Girona, estem encantats de col·laborar en aquest tipus de propostes que contribueixen al foment i la promoció de l’activitat fisicoesportiva per a la millora de la salut i la qualitat de vida a la nostra demarcació”.

“En aquest sentit, i com a presidenta també de Dipsalut, m’agradaria posar èmfasi en la necessitat de fer exercici físic regular, amb bons hàbits quotidians. La ciutadania ha de prendre consciència que tenir un estil de vida actiu, defugint del sedentarisme, és imprescindible per prevenir possibles dolències o malalties. En definitiva, prevenir baixos nivells de salut”, ha afegit.

Maria Puig ha posat en valor la tasca dels consells esportius; en aquest cas, el del Baix Empordà: “La col·laboració i feedback que hi mantenim des de la Diputació de Girona -sobretot, el Servei d’Esports- és permanent i són una eina imprescindible per arribar més a fons al territori, per conèixer les necessitats que poden tenir els diferents municipis i entitats gironines”.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis