L'Ajuntament inicia la revisió i actualització del Pla d'Igualtat de Torroella de Montgrí i l'Estartit

La regidora de Ciutadania, Roser Font, durant un dels tallers de diagnosi del pla vigent.
La regidora de Ciutadania, Roser Font, durant un dels tallers de diagnosi del pla vigent.

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat el 2018.

En el marc d'aquest procés, es portarà a terme un procés de participació ciutadana per tenir en compte l'opinió de la ciutadania i de la plantilla municipal. En aquest sentit, es faran dos tallers interns adreçats a tècnics de l'Ajuntament i de l'EMD de l'Estartit, i dos més oberts a la ciutadania, l'1 de febrer i el 20 de març, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània.

La regidora de Convivència, Roser Font, argumenta que «les lleis d’igualtat s’han de desenvolupar en l’àmbit municipal i s’han de planificar accions que promoguin una societat igualitària, lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe. Tot i que també s’han de tenir en compte altres aspectes com ara les situacions de desavantatges per raó d’orígens ètnics i socials, llengua religió, discapacitat, diversitat sexual o nivell econòmic». I afegeix: «Volem una representació i participació paritària de dones i home en tots els àmbits de presa de decisions, així com l’eliminació dels estereotips de gènere que reprodueixen les desigualtats.»

Per Font, la realitat segueix presentant evidències de desigualtats i desavantatges que limiten la possibilitat de desenvolupament de les dones, sigui de manera clara, soterrada o indirecte. Per aquesta raó, considera que «amb l'actualització del Pla es volen consolidar i millorar les accions que afavoreixin la igualtat de dones i homes en tots els àmbits de la societat, i es vol adaptar el document a les noves realitat socials.»

L'Ajuntament compta amb un Pla d'Igualtat de Gènere des de l'any 2007, que va ser revisat i actualitzat el 2018. Aquest incloïa 6 línies estratègiques orientades a potenciar la perspectiva d'igualtat en el govern local, prevenir la violència de gènere, promoure canvis de valor i creences al voltant de la desigualtat de gènere i la diversitat sexual, promoure la reorganització del treball i nous usos del temps i fomentar la participació i presència de les dones a l'esfera pública.

Els darrers mesos se n'ha fet l'avaluació per preparar la renovació i la redacció del tercer pla. El procés s'ha encarregat al col·lectiu Lo Relacional.

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis