Avisos

L'Ajuntament inicia la revisió i actualització del Pla d'Igualtat de Torroella de Montgrí i l'Estartit

La regidora de Ciutadania, Roser Font, durant un dels tallers de diagnosi del pla vigent.
La regidora de Ciutadania, Roser Font, durant un dels tallers de diagnosi del pla vigent.

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat el 2018.

En el marc d'aquest procés, es portarà a terme un procés de participació ciutadana per tenir en compte l'opinió de la ciutadania i de la plantilla municipal. En aquest sentit, es faran dos tallers interns adreçats a tècnics de l'Ajuntament i de l'EMD de l'Estartit, i dos més oberts a la ciutadania, l'1 de febrer i el 20 de març, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània.

La regidora de Convivència, Roser Font, argumenta que «les lleis d’igualtat s’han de desenvolupar en l’àmbit municipal i s’han de planificar accions que promoguin una societat igualitària, lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe. Tot i que també s’han de tenir en compte altres aspectes com ara les situacions de desavantatges per raó d’orígens ètnics i socials, llengua religió, discapacitat, diversitat sexual o nivell econòmic». I afegeix: «Volem una representació i participació paritària de dones i home en tots els àmbits de presa de decisions, així com l’eliminació dels estereotips de gènere que reprodueixen les desigualtats.»

Per Font, la realitat segueix presentant evidències de desigualtats i desavantatges que limiten la possibilitat de desenvolupament de les dones, sigui de manera clara, soterrada o indirecte. Per aquesta raó, considera que «amb l'actualització del Pla es volen consolidar i millorar les accions que afavoreixin la igualtat de dones i homes en tots els àmbits de la societat, i es vol adaptar el document a les noves realitat socials.»

L'Ajuntament compta amb un Pla d'Igualtat de Gènere des de l'any 2007, que va ser revisat i actualitzat el 2018. Aquest incloïa 6 línies estratègiques orientades a potenciar la perspectiva d'igualtat en el govern local, prevenir la violència de gènere, promoure canvis de valor i creences al voltant de la desigualtat de gènere i la diversitat sexual, promoure la reorganització del treball i nous usos del temps i fomentar la participació i presència de les dones a l'esfera pública.

Els darrers mesos se n'ha fet l'avaluació per preparar la renovació i la redacció del tercer pla. El procés s'ha encarregat al col·lectiu Lo Relacional.

29.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de dilluns 2 d'octubre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

27.09.2023

Aquesta setmana han iniciat les obres de rehabilitació de l'edifici municipal situat a Can Castells, a la plaça de la Vila, 6. Aquesta actuació... (Llegir més)

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis