Avisos

El Congrés de Diputats esmena la prohibició de cremar residus generats en l'entorn agrari

A partir del 2 de gener les petites empreses agràries podran tornar al model anterior a l'aprovació d'aquesta llei en el que havien de comunicar les cremes

29.12.2022

El Congrés de Diputats ha esmenat la prohibició de cremar residus generats en l'entorn agrari amb una modificació de la normativa vigent que permetrà que les microempreses i petites empreses agràries puguin tornar a fer-ho prèvia comunicació telemàtica a la Generalitat.

L'aprovació de la, Llei 7/22 de 'Residus i sòls contaminats per a una economia circular' prohibia explícitament la crema de residus generats en l'entorn agrari, a excepció de cremes per motius fitosanitaris i de prevenció d'incendis. Aquesta prohibició va tenir un gran impacte en el sector primari que ha trampejat la situació a través d'un sistema d'autoritzacions creat per la Generalitat que ha permès cremar en aquells casos que els residus podien representar un problema fitosanitari o de prevenció d'incendis.

Amb la modificació de l'article 27.3 de la disposició final XI de la 'Llei per la qual es regula el sistema de gestió de la PAC i altres matèries connexes' es dispensa del compliment de la prohibició general les empreses amb una plantilla inferior a les 50 persones i un volum de negoci inferior als 10 milions d'euros. Aquesta modificació entrarà en vigor el pròxim 2 de gener.

Comunicació del foc a través del Departament d'Agricultura

Les explotacions agrícoles, ramaderes i silvícoles afectades per la modificació de la normativa encara estan subjectes a la normativa en matèria de prevenció d'incendis. És a dir, han de comunicar les cremes entre el 16 d'octubre i el 14 de març, període on aquestes estan permeses.

Aquesta comunicació s'ha de fer per via telemàtica al Departament d'Agricultura, qui habilitarà un espai per a la gestió de la comunicació de cremes.

L'afectació a particulars que tenen horts

(11.01.23) Pel que fa als particulars que tenen horts i camps, a partir del dia 11 de gener de 2023 poden sol·licitar la comunicació de crema de restes vegetals, tant a través de la web de la Generalitat de Catalunya, com de manera presencial a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (model d'instància) o a les oficines del Departament d'Acció Climàtica a la Bisbal d'Empordà.

ENLLAÇOS D'INTERÈS

Comunicació de cremes de restes vegetals (Generalitat de Catalunya)

NOTÍCIES RELACIONADES

(IM) Informa't sobre la crema de restes vegetals i la nova normativa de residus (14-10-2022)

24.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit reeditaran, per tercer any, l’organització d'El nostre estiu, el programa de... (Llegir més)

23.03.2023

Mirades’23, el Festival de Fotografia del Baix Empordà, arrenca demà divendres 24 de març i s’allargarà fins al 23 d'abril, a Torroella de... (Llegir més)

17.03.2023

Entre març i agost de 2021, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va portar a terme el procés participatiu «Amb Nom de Dona» per tal que la... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ítaca Sant Joan tornarà a donar el tret de sortida de l'estiu a l'Estartit amb dos dies de concerts el 24 i 25 de juny. Alizz, Triquell,... (Llegir més)

16.03.2023

El proper dilluns 20 de març de 2023 s’iniciaran les obres d’urgència per canviar un tram del tub de desguàs del carrer Església de... (Llegir més)

16.03.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del subministrament d’aigua potable al nucli de Sobrestany,... (Llegir més)

15.03.2023

Els grups multifamiliars són espais grupals on es treballen els vincles i les relacions, on les famílies poden compartir-hi situacions de la... (Llegir més)

08.03.2023

Aquest matí, l'equip de govern i els representants dels treballadors del consistori (personal laboral i personal funcionari) han signat el nou... (Llegir més)

07.03.2023

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat que tot i que el municipi no es troba en fase d’excepcionalitat per sequera... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis