Avisos

El Congrés de Diputats esmena la prohibició de cremar residus generats en l'entorn agrari

A partir del 2 de gener les petites empreses agràries podran tornar al model anterior a l'aprovació d'aquesta llei en el que havien de comunicar les cremes

29.12.2022

El Congrés de Diputats ha esmenat la prohibició de cremar residus generats en l'entorn agrari amb una modificació de la normativa vigent que permetrà que les microempreses i petites empreses agràries puguin tornar a fer-ho prèvia comunicació telemàtica a la Generalitat.

L'aprovació de la, Llei 7/22 de 'Residus i sòls contaminats per a una economia circular' prohibia explícitament la crema de residus generats en l'entorn agrari, a excepció de cremes per motius fitosanitaris i de prevenció d'incendis. Aquesta prohibició va tenir un gran impacte en el sector primari que ha trampejat la situació a través d'un sistema d'autoritzacions creat per la Generalitat que ha permès cremar en aquells casos que els residus podien representar un problema fitosanitari o de prevenció d'incendis.

Amb la modificació de l'article 27.3 de la disposició final XI de la 'Llei per la qual es regula el sistema de gestió de la PAC i altres matèries connexes' es dispensa del compliment de la prohibició general les empreses amb una plantilla inferior a les 50 persones i un volum de negoci inferior als 10 milions d'euros. Aquesta modificació entrarà en vigor el pròxim 2 de gener.

Comunicació del foc a través del Departament d'Agricultura

Les explotacions agrícoles, ramaderes i silvícoles afectades per la modificació de la normativa encara estan subjectes a la normativa en matèria de prevenció d'incendis. És a dir, han de comunicar les cremes entre el 16 d'octubre i el 14 de març, període on aquestes estan permeses.

Aquesta comunicació s'ha de fer per via telemàtica al Departament d'Agricultura, qui habilitarà un espai per a la gestió de la comunicació de cremes.

L'afectació a particulars que tenen horts

(11.01.23) Pel que fa als particulars que tenen horts i camps, a partir del dia 11 de gener de 2023 poden sol·licitar la comunicació de crema de restes vegetals, tant a través de la web de la Generalitat de Catalunya, com de manera presencial a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (model d'instància) o a les oficines del Departament d'Acció Climàtica a la Bisbal d'Empordà.

ENLLAÇOS D'INTERÈS

Comunicació de cremes de restes vegetals (Generalitat de Catalunya)

NOTÍCIES RELACIONADES

(IM) Informa't sobre la crema de restes vegetals i la nova normativa de residus (14-10-2022)

07.12.2023

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, han signat aquest matí el nou... (Llegir més)

30.11.2023

Ahir es va constituir formalment el Consell Municipal d'Infants de Torroella de Montgrí l'Estartit, un nou òrgan de participació municipal... (Llegir més)

28.11.2023

Els usuaris del camp d'esports municipal de Torroella de Montgrí ja han pogut estrenar el nou enllumenat de l'equipament que ha estat renovat per un... (Llegir més)

27.11.2023

L’Auditori Teatre Espai Ter ha aprofitat la Fira de Sant Andreu per fer pública la programació de gener a juny de 2024 i per presentar la nova... (Llegir més)

23.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat el pressupost municipal per al 2024, que serà de 25,4 milions d'euros, un 16 % (3,5 milions)... (Llegir més)

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb... (Llegir més)

15.11.2023

Anna Cufinà va rebre ahir dimarts 14 de novembre de 2023 el Diploma de Mestre Artesana, com a reconeixament a la seva  trajectòria professional.... (Llegir més)

15.11.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat a la teulada de la casa de la vila una càmera web meteorològica que ofereix imatges en directe... (Llegir més)

10.11.2023

Des l'Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal... (Llegir més)

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi.... (Llegir més)

27.10.2023

L'Ajuntament engega la setmana vinent una campanya intensiva de sensibilització per fomentar la reducció del plàstic d'un sòl ús a Torroella de... (Llegir més)

19.10.2023

L'Oficina d'Informació i d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí acull, des d'aquesta setmana, un nou punt de Cau de Llibres... (Llegir més)

17.10.2023

Aquest matí s'ha realitzat la presentació institucional de la quarta edició del projecte educatiu i cultural Connectats pel Teatre que promouen... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis