(IM) Informa't sobre la crema de restes vegetals i la nova normativa de residus

14.10.2022

Benvolguts/des veïns/es,

Arrel de les diferents informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre la prohibició de la crema de les restes vegetals, us informem del següent: El 8 d’abril de 2022, les Corts Generals van aprovar la Llei 7/2022 de «Residuos y suelos contaminantes para una economia circular» (BOE núm. 85, de 9 d’abril de 2022). L’article 27 d’aquesta llei especifica que no està permesa la crema de residus vegetals generats en entorns agrícoles o silvícoles. Només de caràcter excepcional i motivat, es permet sol·licitar autorització per cremes vegetals per evitar la propagació de plagues i per prevenció d’incendis.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí hem mostrat la nostra preocupació a la Generalitat de Catalunya, envers els efectes que pot comportar aquesta limitació a la gestió forestal i de residus al nostre municipi.

Aquesta setmana, des dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural , ens han informat que s’ha aprovat per ponència, una esmena a la Llei de la PAC, (article 27.3) que en principi derogarà aquesta prohibició de crema de restes vegetals. Però fins que aquesta llei no estigui aprovada i publicada al BOE, continua vigent la prohibició de crema de restes vegetals. Es preveu que al gener del 2023 s’hagi pogut publicar aquesta derogació.

La Generalitat de Catalunya ens ha informat també que les activitats professionals que vulguin acollir-se a l’excepció per motius fitosanitaris o de risc d’incendi forestal, podran sol·licitar-ho telemàticament a partir dels propers dies al següent enllaç: tràmit online per professionals

A l’espera d’aquesta derogació de la prohibició de crema de restes vegetals, que tot apunta que tindrà lloc a finals d’any, principis de 2023, des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí oferim el servei gratuït de recollida de restes vegetals a la Deixalleria Municipal, pels usuaris particulars amb horts i/ vinyes. Actualment, hi ha una limitació d’1m3 mensual (un big bag), però en cas que hi hagi necessitat de portar-ne més, es pot sol·licitar mitjançant instància l’aportació de 12m3 corresponents als 12 mesos de l’any per cada usuari.

Des de l’Ajuntament seguirem de prop com evolucionen aquests canvis normatius i us anirem informant puntualment, a la vegada que estem treballant per oferir-vos alternatives, en cas que al gener del 2023 no s’hagi produït la derogació prevista.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis