Avisos

(IM) Informa't sobre la crema de restes vegetals i la nova normativa de residus

14.10.2022

Benvolguts/des veïns/es,

Arrel de les diferents informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre la prohibició de la crema de les restes vegetals, us informem del següent: El 8 d’abril de 2022, les Corts Generals van aprovar la Llei 7/2022 de «Residuos y suelos contaminantes para una economia circular» (BOE núm. 85, de 9 d’abril de 2022). L’article 27 d’aquesta llei especifica que no està permesa la crema de residus vegetals generats en entorns agrícoles o silvícoles. Només de caràcter excepcional i motivat, es permet sol·licitar autorització per cremes vegetals per evitar la propagació de plagues i per prevenció d’incendis.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí hem mostrat la nostra preocupació a la Generalitat de Catalunya, envers els efectes que pot comportar aquesta limitació a la gestió forestal i de residus al nostre municipi.

Aquesta setmana, des dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural , ens han informat que s’ha aprovat per ponència, una esmena a la Llei de la PAC, (article 27.3) que en principi derogarà aquesta prohibició de crema de restes vegetals. Però fins que aquesta llei no estigui aprovada i publicada al BOE, continua vigent la prohibició de crema de restes vegetals. Es preveu que al gener del 2023 s’hagi pogut publicar aquesta derogació.

La Generalitat de Catalunya ens ha informat també que les activitats professionals que vulguin acollir-se a l’excepció per motius fitosanitaris o de risc d’incendi forestal, podran sol·licitar-ho telemàticament a partir dels propers dies al següent enllaç: tràmit online per professionals

A l’espera d’aquesta derogació de la prohibició de crema de restes vegetals, que tot apunta que tindrà lloc a finals d’any, principis de 2023, des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí oferim el servei gratuït de recollida de restes vegetals a la Deixalleria Municipal, pels usuaris particulars amb horts i/ vinyes. Actualment, hi ha una limitació d’1m3 mensual (un big bag), però en cas que hi hagi necessitat de portar-ne més, es pot sol·licitar mitjançant instància l’aportació de 12m3 corresponents als 12 mesos de l’any per cada usuari.

Des de l’Ajuntament seguirem de prop com evolucionen aquests canvis normatius i us anirem informant puntualment, a la vegada que estem treballant per oferir-vos alternatives, en cas que al gener del 2023 no s’hagi produït la derogació prevista.

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis