Avisos

Torroella-l'Estartit-Illes Medes revalida la Bandera Verda pel seu compromís amb el reciclatge de vidre

Hotels, bars, restaurants i càmpings han reciclatt aquest estiu 213.860 kg de vidre, un 54 % més respecte la temporada passada

Representants dels vuit municipis de l'Estat guardonats aquest any amb la Bandera Verda.
Representants dels vuit municipis de l'Estat guardonats aquest any amb la Bandera Verda.
Representants dels vuit municipis de l'Estat guardonats aquest any amb la Bandera Verda i representants dels establiments premiats a títol particular.
Representants dels vuit municipis de l'Estat guardonats aquest any amb la Bandera Verda i representants dels establiments premiats a títol particular.

03.11.2022

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha estat una de les vuit destinacions turístiques de l'Estat que enguany han obtingut la Bandera Verda d'Ecovidrio, la qual cosa l'acredita com una de les destinacions del litoral estatal amb un major compromís amb el reciclatge de vidre i la lluita contra el canvi climàtic. Aquest és el segon any consecutiu que aconsegueix el guardó, per a l'obtenció del qual, és imprescindible la implicació i màxima participació de bars, restaurants, hotels, guinguetes i càmpings.

L'Ajuntament va decidir participar novament, aquest estiu, en la campanya Moviment Banderes Verdes, amb el propòsit de continuar la tasca de sensibilització entre els grans generadors de vidre i motivar-los a millorar els bons índex de recollida de la temporada passada.

La Bandera Verda està promoguda per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a l'Estat espanyol. Amb aquesta iniciativa es pretén premiar l'esforç d'establiments i municipis costaners per a la transició verda. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d'economia circular.

Per aconseguir la Bandera Verda es valoren tres aspectes de la gestió municipal: increment de percentatge de reciclatge, participació dels grans generadors (hotels, bars i restaurants) i campanya de difusió.

A banda de Torroella-l'Estartit-Illes Medes, també han obtingut la Bandera Verda  Lloret de Mar (Catalunya), Chiclana i Fuengirola (Andalusia), Orihuela i Benidorm (Comunitat Valenciana), Sant Antoni de Portmany (Illes Baleares) i San Javier (Regió de Múrcia). Així mateix, es van premiar nou establiments turístics. El guardons es van lliurar ahir a la tarda, a Madrid, en un acte celebrat a la Torre Picasso de Madrid, que va ser presidit pel secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán.

El regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, ha volgut «agrair l'esforç de totes les persones i dels establiments que amb la seva implicació han permès revalidar aquest guardó«. Recorda que «per aconseguir-lo, a banda de la feina feta des de l'Àrea de Serveis Municipals de Medi Ambient, és imprescindible la implicació i la participació dels grans generadors (hotels, bars, restaurants i càmpings), com així ha estat un any més». Calvet ha informat que «la seva participació activa i compromesa ha permès recollir en els mesos de juny, juliol i agost un total de 213.860 kg, la qual cosa representa un increment del 54 % respecte el mateix període del 2021.»

26.01.2023

L'Ajuntament està impulsant una actualització del Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes del Municipi de Torroella de Montgrí aprovat... (Llegir més)

23.01.2023

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

25.01.2023

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment un Reglament de prestacions d'ajudes d'urgència social. El document té com a objectiu regular les... (Llegir més)

20.01.2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha creat una brigada específica, que estarà operativa els 365 dies de l’any,... (Llegir més)

23.01.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha assumit directament les tasques d’inspecció de les activitats i establiments públics (alimentaris,... (Llegir més)

19.01.2023

La posidònia, una planta endèmica de la Mediterrània i en greu perill de regressió al nostre ecosistema litoral, serà la protagonista de la... (Llegir més)

16.01.2023

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2023, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

12.01.2023

Torroella de Montgrí i l'Estartit han acollit el 2022 un total de 46 esdeveniments esportius, que han aplegat unes 7.500 persones i han generat un... (Llegir més)

12.01.2023

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

27.12.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

17.12.2022

Descobreix totes les activitats de Nadal a l'Agenda digital: http://www.agendatorroella.com   Descarrega't l'Agenda del mes de desembre en... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis