Avisos

Torroella-l'Estartit-Illes Medes revalida la Bandera Verda pel seu compromís amb el reciclatge de vidre

Hotels, bars, restaurants i càmpings han reciclatt aquest estiu 213.860 kg de vidre, un 54 % més respecte la temporada passada

Representants dels vuit municipis de l'Estat guardonats aquest any amb la Bandera Verda.
Representants dels vuit municipis de l'Estat guardonats aquest any amb la Bandera Verda.
Representants dels vuit municipis de l'Estat guardonats aquest any amb la Bandera Verda i representants dels establiments premiats a títol particular.
Representants dels vuit municipis de l'Estat guardonats aquest any amb la Bandera Verda i representants dels establiments premiats a títol particular.

03.11.2022

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha estat una de les vuit destinacions turístiques de l'Estat que enguany han obtingut la Bandera Verda d'Ecovidrio, la qual cosa l'acredita com una de les destinacions del litoral estatal amb un major compromís amb el reciclatge de vidre i la lluita contra el canvi climàtic. Aquest és el segon any consecutiu que aconsegueix el guardó, per a l'obtenció del qual, és imprescindible la implicació i màxima participació de bars, restaurants, hotels, guinguetes i càmpings.

L'Ajuntament va decidir participar novament, aquest estiu, en la campanya Moviment Banderes Verdes, amb el propòsit de continuar la tasca de sensibilització entre els grans generadors de vidre i motivar-los a millorar els bons índex de recollida de la temporada passada.

La Bandera Verda està promoguda per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a l'Estat espanyol. Amb aquesta iniciativa es pretén premiar l'esforç d'establiments i municipis costaners per a la transició verda. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d'economia circular.

Per aconseguir la Bandera Verda es valoren tres aspectes de la gestió municipal: increment de percentatge de reciclatge, participació dels grans generadors (hotels, bars i restaurants) i campanya de difusió.

A banda de Torroella-l'Estartit-Illes Medes, també han obtingut la Bandera Verda  Lloret de Mar (Catalunya), Chiclana i Fuengirola (Andalusia), Orihuela i Benidorm (Comunitat Valenciana), Sant Antoni de Portmany (Illes Baleares) i San Javier (Regió de Múrcia). Així mateix, es van premiar nou establiments turístics. El guardons es van lliurar ahir a la tarda, a Madrid, en un acte celebrat a la Torre Picasso de Madrid, que va ser presidit pel secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán.

El regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, ha volgut «agrair l'esforç de totes les persones i dels establiments que amb la seva implicació han permès revalidar aquest guardó«. Recorda que «per aconseguir-lo, a banda de la feina feta des de l'Àrea de Serveis Municipals de Medi Ambient, és imprescindible la implicació i la participació dels grans generadors (hotels, bars, restaurants i càmpings), com així ha estat un any més». Calvet ha informat que «la seva participació activa i compromesa ha permès recollir en els mesos de juny, juliol i agost un total de 213.860 kg, la qual cosa representa un increment del 54 % respecte el mateix període del 2021.»

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la... (Llegir més)

22.05.2024

La 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebrarà entre el 2 i 22 d'agost, programarà enguany un total de 18 concerts amb una... (Llegir més)

22.05.2024

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgri i l’Estartit repartirà de forma gratuïta 1.000 airejadors per les aixetes per ajudar a... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis