Avisos

Torroella de Montgrí se suma a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat d'implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

En un context actual, el consum, la producció i la gestió de l'energia han passat a ser temes clau no només per als països i els governs sinó també per a les empreses i les famílies. És més urgent i important que mai, poder tenir eines per a fer un canvi de relació amb l'energia, que ens permeti ser més sostenibles, més autosuficients i més inclusius i democràtics.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la Setmana de l'Energia Sostenible amb dues activitats, una adreçada al públic en general i una altra a centres escolars:

1. Xerrades a l'alumnat de 5è i 6è de l'escola Sant Gabriel, de Torroella, i Portitxol, de l'Estartit per conscienciar-los de la importància d’estalviar energia i de l’ús de les energies renovables. Al Portixol la xerrada es complementarà amb una visita a la instal·lació de biomassa que té el centre en funcionament des del 2018. A l’escola Sant Gabriel, atès que no en tenen, es l'explicació es farà amb fotografies de la caldera de biomassa.

Els objectius fonamentals d’aquesta activitat són:

  • Conscienciar als alumnes i professors de la importància d’estalviar energia.
  • Conèixer i fer ús de les energies renovables.
  • Donar a conèixer les instal·lacions renovables dels equipaments municipals.

2. Una jornada de portes obertes per ensenyar la caldera de biomassa de l’escola Guillem de Montgrí, el dia 30 de setembre de 16 h. a 17 h, amb inscripció prèvia al mail de dmir@torroella-estartit.cat. A part, també es poden comentar les instal·lacions fotovoltaiques municipals però sense visita presencial ja que tenen un accés difícil per la ciutadania.

Pilar Valls, regidora de Medi Ambient, està convençuda que aquesta iniciativa serà molt profitosa per fomentar la conscienciació entre els més joves sobre la necessitat d'avançar en el tan desitjat canvi d'ús de l'energia. Valls recorda que «és fonamental per salvar el planeta i salvar-nos a nosaltres, anar deixant de banda l'ús de les energies fòssils, que tenen data de caducitat, i apostar, tots plegats, particulars, empreses i administracions, per les energies renovables.»

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis