Avisos

Torroella de Montgrí se suma a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat d'implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

En un context actual, el consum, la producció i la gestió de l'energia han passat a ser temes clau no només per als països i els governs sinó també per a les empreses i les famílies. És més urgent i important que mai, poder tenir eines per a fer un canvi de relació amb l'energia, que ens permeti ser més sostenibles, més autosuficients i més inclusius i democràtics.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la Setmana de l'Energia Sostenible amb dues activitats, una adreçada al públic en general i una altra a centres escolars:

1. Xerrades a l'alumnat de 5è i 6è de l'escola Sant Gabriel, de Torroella, i Portitxol, de l'Estartit per conscienciar-los de la importància d’estalviar energia i de l’ús de les energies renovables. Al Portixol la xerrada es complementarà amb una visita a la instal·lació de biomassa que té el centre en funcionament des del 2018. A l’escola Sant Gabriel, atès que no en tenen, es l'explicació es farà amb fotografies de la caldera de biomassa.

Els objectius fonamentals d’aquesta activitat són:

  • Conscienciar als alumnes i professors de la importància d’estalviar energia.
  • Conèixer i fer ús de les energies renovables.
  • Donar a conèixer les instal·lacions renovables dels equipaments municipals.

2. Una jornada de portes obertes per ensenyar la caldera de biomassa de l’escola Guillem de Montgrí, el dia 30 de setembre de 16 h. a 17 h, amb inscripció prèvia al mail de dmir@torroella-estartit.cat. A part, també es poden comentar les instal·lacions fotovoltaiques municipals però sense visita presencial ja que tenen un accés difícil per la ciutadania.

Pilar Valls, regidora de Medi Ambient, està convençuda que aquesta iniciativa serà molt profitosa per fomentar la conscienciació entre els més joves sobre la necessitat d'avançar en el tan desitjat canvi d'ús de l'energia. Valls recorda que «és fonamental per salvar el planeta i salvar-nos a nosaltres, anar deixant de banda l'ús de les energies fòssils, que tenen data de caducitat, i apostar, tots plegats, particulars, empreses i administracions, per les energies renovables.»

02.12.2022

El Pomatec ha arribat a la 22a edició amb l'emergència climàtica i els problemes i reptes que planteja com a element central. El Cinema Montgrí... (Llegir més)

01.12.2022

Formen part del projecte la Diputació de Girona, juntament amb els ajuntaments de Gualta, de Torroella de Montgrí i d'Ullà, la Universitat de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana han començat les obres de millora del parc infantil, situat a la plaça 11 de setembre, que s’allargaran durant un mes i mig... (Llegir més)

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis