Avisos

Torroella de Montgrí se suma a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat d'implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

En un context actual, el consum, la producció i la gestió de l'energia han passat a ser temes clau no només per als països i els governs sinó també per a les empreses i les famílies. És més urgent i important que mai, poder tenir eines per a fer un canvi de relació amb l'energia, que ens permeti ser més sostenibles, més autosuficients i més inclusius i democràtics.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la Setmana de l'Energia Sostenible amb dues activitats, una adreçada al públic en general i una altra a centres escolars:

1. Xerrades a l'alumnat de 5è i 6è de l'escola Sant Gabriel, de Torroella, i Portitxol, de l'Estartit per conscienciar-los de la importància d’estalviar energia i de l’ús de les energies renovables. Al Portixol la xerrada es complementarà amb una visita a la instal·lació de biomassa que té el centre en funcionament des del 2018. A l’escola Sant Gabriel, atès que no en tenen, es l'explicació es farà amb fotografies de la caldera de biomassa.

Els objectius fonamentals d’aquesta activitat són:

  • Conscienciar als alumnes i professors de la importància d’estalviar energia.
  • Conèixer i fer ús de les energies renovables.
  • Donar a conèixer les instal·lacions renovables dels equipaments municipals.

2. Una jornada de portes obertes per ensenyar la caldera de biomassa de l’escola Guillem de Montgrí, el dia 30 de setembre de 16 h. a 17 h, amb inscripció prèvia al mail de dmir@torroella-estartit.cat. A part, també es poden comentar les instal·lacions fotovoltaiques municipals però sense visita presencial ja que tenen un accés difícil per la ciutadania.

Pilar Valls, regidora de Medi Ambient, està convençuda que aquesta iniciativa serà molt profitosa per fomentar la conscienciació entre els més joves sobre la necessitat d'avançar en el tan desitjat canvi d'ús de l'energia. Valls recorda que «és fonamental per salvar el planeta i salvar-nos a nosaltres, anar deixant de banda l'ús de les energies fòssils, que tenen data de caducitat, i apostar, tots plegats, particulars, empreses i administracions, per les energies renovables.»

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis