Avisos

Lliuren el IV Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Jordi Montaner 2022

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb microalgues. Tractament secundari alternatiu d’aigües residuals urbanes del municipi de Figueres mitjançant microalgues cultivades en un raceway», ha estat el guanyador del IV Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Jordi Montaner Roviras, que convoca la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter.

El jurat també ha considerat oportú concedir dos accèssits, d’acord amb les bases del premi, als treballs «La Medusa a la Costa Brava», de Laia Xifra i Casas, estudiant de l’Institut La Miquela de Bescanó, i «El Manol, font d’energia. Disseny i fabricació d’una minicentral hidroelèctrica de bombament», de Pep Güell i Rigall, estudiant de l’Institut de Vilafant.

Bioreactor tipus raceway construït a petita escala pel guanyador del Premi. El treball guanyador desenvolupa l’aplicació d’un tractament secundari de depuració de l’aigua mitjançant microalgues cultivades en un bioreactor tipus raceway, amb l’objectiu de reduir el contingut de nitrogen i fòsfor de l’aigua fins als límits establerts en la legislació de depuració d’aigües. Conté una part teòrica dedicada a les microalgues, la seva aplicació a la fitoremediació, sistemes de cultiu, reactors i paràmetres influents; i una altra part pràctica a on es dissenya un reactor, que és construït a petita escala, i a on es fa un seguiment periòdic del procés de depuració discontinu amb aigües de l’EDAR de Figueres. S’extreuen mostres d’aigua que són analitzades, s’avalua el rendiment del tractament secundari proposat. Finalment, l’autor reflexiona sobre diferents millores a incorporar basades en els resultats del treball i la seva adaptació en l’economia circular.

Enguany, s’han presentat al premi 19 treballs provinents de 19 instituts d’arreu de Catalunya. El premi té una dotació econòmica de 600 euros per a l’alumne i 400 euros per al seu centre. Els accèssits estan dotats en 100 euros.

El Premi pretén estimular als alumnes de batxillerat de Catalunya a realitzar els treballs de recerca en els àmbits de l’aigua, la geologia, el desenvolupament territorial al Baix Ter i el medi ambient. està dedicat a la memòria de Jordi Montaner Roviras, que fou hidrogeòleg de la Junta des de la seva creació fins al seu traspàs l’any 2018.

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

11.06.2024

El Museu de la Mediterrània acollirà el dijous 20 de juny una jornada monogràfica al voltant de la custòdia del territori en la qual es... (Llegir més)

10.06.2024

Informa't sobre els resultats electorals a les Eleccions Europees del 9 de juny de 2024, a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

07.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí han homenatjat... (Llegir més)

06.06.2024

El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí ha revalidat per tercer any el certificat de qualitat «Bo, Sa i d’Aquí», en... (Llegir més)

06.06.2024

El passat dimarts 4 de juny de 2024 es va celebrar una Jornada Olímpica a les instal·lacions esportives municipals. L’activitat, organitzada per... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis