Avisos

Lliuren el IV Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Jordi Montaner 2022

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb microalgues. Tractament secundari alternatiu d’aigües residuals urbanes del municipi de Figueres mitjançant microalgues cultivades en un raceway», ha estat el guanyador del IV Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Jordi Montaner Roviras, que convoca la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter.

El jurat també ha considerat oportú concedir dos accèssits, d’acord amb les bases del premi, als treballs «La Medusa a la Costa Brava», de Laia Xifra i Casas, estudiant de l’Institut La Miquela de Bescanó, i «El Manol, font d’energia. Disseny i fabricació d’una minicentral hidroelèctrica de bombament», de Pep Güell i Rigall, estudiant de l’Institut de Vilafant.

Bioreactor tipus raceway construït a petita escala pel guanyador del Premi. El treball guanyador desenvolupa l’aplicació d’un tractament secundari de depuració de l’aigua mitjançant microalgues cultivades en un bioreactor tipus raceway, amb l’objectiu de reduir el contingut de nitrogen i fòsfor de l’aigua fins als límits establerts en la legislació de depuració d’aigües. Conté una part teòrica dedicada a les microalgues, la seva aplicació a la fitoremediació, sistemes de cultiu, reactors i paràmetres influents; i una altra part pràctica a on es dissenya un reactor, que és construït a petita escala, i a on es fa un seguiment periòdic del procés de depuració discontinu amb aigües de l’EDAR de Figueres. S’extreuen mostres d’aigua que són analitzades, s’avalua el rendiment del tractament secundari proposat. Finalment, l’autor reflexiona sobre diferents millores a incorporar basades en els resultats del treball i la seva adaptació en l’economia circular.

Enguany, s’han presentat al premi 19 treballs provinents de 19 instituts d’arreu de Catalunya. El premi té una dotació econòmica de 600 euros per a l’alumne i 400 euros per al seu centre. Els accèssits estan dotats en 100 euros.

El Premi pretén estimular als alumnes de batxillerat de Catalunya a realitzar els treballs de recerca en els àmbits de l’aigua, la geologia, el desenvolupament territorial al Baix Ter i el medi ambient. està dedicat a la memòria de Jordi Montaner Roviras, que fou hidrogeòleg de la Junta des de la seva creació fins al seu traspàs l’any 2018.

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis