Avisos

L'alcalde de Torroella de Montgrí defensa l'oportunitat i la urgència de crear el Conservatori del Litoral

Jordi Colomí participa en la cloenda de la jornada de debat i formació organitzada per Sos Costa Brava i la Generalitat

L'alcalde, Jordi Colomí, segon per l'esquerra, durant el debat celebrat a l’Auditori Josep Irla de Girona
L'alcalde, Jordi Colomí, segon per l'esquerra, durant el debat celebrat a l’Auditori Josep Irla de Girona

30.07.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, va participar ahir a la tarda, a l’Auditori Josep Irla de Girona, en la taula rodona de cloenda de la segona jornada sobre el Conservatori del Litoral, organitzada per Sos Costa Brava, amb la col·laboració de la Generalitat.

Colomí va compartir espai de debat  amb els directors generals encarregats de la creació del Conservatori, Marc Vilahur (Polítiques Ambientals i Medi Natural) i Jesus Fierro (Polítiques de Muntanya i Litoral); la membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, Purificació Canals; la presidenta de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, Cristina Sànchez, i l’arquitecte Josep Ferrés.

Tots ells van reflexionar sobre com havia de ser aquest Conservatori, per quan i com s'ha de crear, composició i figura jurídica, finançament (adscripció a la taxa turística) i prioritats de compra de sòl, entre un ampli ventall de qüestions.

Referents en gestió del territori
Colomí va agrair que s'hagués pensat en Torroella de Montgrí com a exemple de bones pràctiques en matèria de gestió del territori i va valorar molt positivament la creació d'un ens com el Conservatori del Litoral. Tot i que arriba amb retard, va assegurar que serà una eina molt important i espera que segueixi un model homologable al d'altres països europeus. En el cas de Torroella de Montgrí, va explicar que un ens d'aquest tipus hauria anat molt bé anys enrere, per exemple, quan es va aprovar els plans generals de 1983 i 2003 i es van desclassificar una gran quantitat de sòl urbanitzable a Torroella i a l'Estartit, en una dinàmica molt valenta i innovadora en aquells moments. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va ser l'únic convidat a la jornada.

Què és el Conservatori del Litoral
El Conservatori del Litoral és un organisme públic que ha de tenir com a finalitat principal adquirir terrenys i parcel·les del litoral amenaçades per la urbanització o degradades, per protegir-les, restaurar-les i conservar-les. La comissió parlamentària de Polítiques Digitals i Territori va aprovar-ne la creació el passat mes de gener. Aquest organisme, previst en la Llei de protecció i ordenació del litoral de 2020, està inspirat en el model de l’Estat francès del Conservatoire du Littoral creat l’any 1975.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis