Avisos

La Gala Pro Baix Ter 2022 estarà dedicada a les ADF Montgrí i Puig Segalar

L'acte central se celebrarà el dissabte 17 de setembre (22 h) amb el concert 'Sardanova 21'

08.07.2022

Després de l’èxit de la primera edició, Giropoma i l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, posen en marxa la segona edició de la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter que se celebra anualment per recaptar finançament per a projectes d’interès social al Baix Ter. En aquest cas, les ADF Montgrí i el Puig Segalar seran les beneficiàries d’aquesta iniciativa amb la finalitat de contribuir a la prevenció dels focs en aquest territori.  

Concretament, els diners recaptats es destinaran en el cas de l’ADF Montgrí a l’adquisició d’un vehicle, mentre que en el cas de l’ADF el Puig Segalar serviran per a la compra d’un remolc-bomba amb una capacitat de 3.500 litres d’aigua.  

L'acte central de la Gala Pro Baix Ter tindrà lloc a l'Espai Ter el 17 de setembre amb el concert Sardanova 21 amb Santi Arisa, la Cobla Contemporània, l’Agrupació Sardanista Continuïtat i la Coral Nit de Juny. 

Les persones poden col·laborar amb la iniciativa comprant entrades per a l'actuació al web de l’Espai Ter www.espaiter.cat.

El mateix dia també se celebrarà una jornada de portes obertes que mostrarà l’activitat de les ADF davant de l’Espai Ter. Les persones que assisteixin a aquesta jornada podran també col·laborar amb la iniciativa comprant ‘pomes solidàries’. 

L’ADF Montgrí es va crear el març de 1998 i està formada per propietaris forestals, els ajuntaments de Torroella de Montgrí-l’Estartit  i Ullà,  i voluntaris.  A partir del foc al Massís del Montgrí de l’any 2004 s’activa la captació de voluntaris de l’ADF Montgrí per col·laborar en tasques de prevenció i extinció d’incendis forestals donant suport als Bombers de la Generalitat de Catalunya. 

L’ADF El Puig Segalar  es va crear el novembre de l'any 2001 amb els municipis d'Albons, La Tallada d'Empordà i Viladamat. Recentment, al març de l'any 2021, s'hi varen adherir els municipis de Garrigoles, Ventalló i Verges. Actualment, en formen part els ajuntaments d'aquests 6 municipis, 114 propietaris associats i 76 voluntaris. El seu àmbit d'actuació és la superfície forestal d'aquests 6 municipis i la seva prioritat és l'execució de totes les actuacions per a la prevenció d'incendis que preveu el Pla de Prevenció d'Incendis Forestals del Puig Segalar.

El reconeixement de la zona, la gestió forestal i la millora de camins són algunes de les accions que realitzen les ADF i que són fonamentals en les tasques d’extinció dels incendis forestals. La tasca de reconeixement permet apagar focs que tot just s’inicien;  la recuperació i arranjament de camins facilita als bombers un ràpid accés a zones complicades i dur a terme les tasques d’extinció de manera ràpida i eficaç sense haver de perdre temps en l’obertura de pistes. El treball del voluntariat de les ADF té per objectiu reduir la intensitat dels focs i minimitzar els efectes sobre el medi natural. 

La II Gala Pro Baix Ter vol ser un reconeixement i vol donar a conèixer el treball d’aquestes persones voluntàries que d’una manera desinteressada treballa a les ADF Montgrí i el Puig Segalar i que fan possible el manteniment del paisatge.

Èxit de la primera edició 
Giropoma i l’Espai Ter de Torroella de Montgrí varen posar en marxa l’any 2021 la iniciativa solidària Gala Pro Baix Ter amb el propòsit de millorar la qualitat de vida de les persones i del paisatge del Baix Ter. 

Amb la iniciativa es vol contribuir al finançament de projectes d’interès promoguts per entitats que s’han destacat en la millora de la vida de les persones i en la defensa del paisatge del Baix Ter.  Giropoma i l’Espai Ter assumeixen les despeses d’un espectacle cultural i les entrades del públic es destinen íntegrament a accions de les entitats

La primera edició de l’any passat va recaptar 4.560 € que es van destinar a les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí. Amb aquests diners, les residències Vila Vella i Santa Caterina van finançar la compra d’una part d’un vehicle 100% elèctric. En el cas de la residència Vila Montgrí, va servir per comprar butaques adaptades per a la millora del confort i qualitat de vida de la gent gran.

Giropoma, passió per la poma
Des de la seva fundació, el 1962, Giropoma s'ha consolidat com una organització dinàmica que ha adoptat en el seu sistema de treball les més modernes tècniques de cultiu, producció, conservació, selecció i envasat per oferir al consumidor la millor fruita. Una organització que posa tot el seu esforç i entusiasme perquè el consumidor pugui gaudir dels seus productes amb la màxima qualitat.

L’Espai Ter, un equipament de referència del país
L'Auditori Espai Ter s'ha consolidat com un dels aparadors de la música i de les arts escèniques del territori. És un equipament de primer nivell, tant per les seves instal·lacions com per les seves propostes, que acull artistes nacionals i internacionals i que també és seu de reconeguts festivals (Festival de Músiques de Torroella, Temporada Alta, Fimag, Black Music Festival o ÍTACA). L'Espai Ter és també un equipament de gran diversitat funcional que reuneix les condicions idònies per acollir activitat firal, congressos i tota mena d'esdeveniments públics i privat.

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis