Avisos

Posen en marxa un grup de suport emocional i d'ajuda mútua per a persones cuidadores de Torroella i l'Estartit

13.04.2022

L'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà han iniciat aquest mes la posada en marxa d'un grup de suport a persones cuidadores de Torroella i l'Estartit. Es tracta d'un recurs que funciona a partir de trobades setmanals, guiades per un professional, amb les quals es vol facilitar un espai on puguin sentir-se acompanyades, compartir necessitats i preocupacions, prevenir situacions de sobrecàrrega i enfortir les competències de cura i d'autocura.

La regidora de Serveis Socials, Anna Maria Bonada, explica que, d'aquesta manera, «es pretén donar suport emocional i eines a lespersones  cuidadores i reduir l'impacte negatiu que, a vegades, poden experimentar». El grup de suport també permetrà millorar la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència i de les mateixes cuidadores.

La primera sessió del grup de suport es va fer l'1 d'abril a la sala de tallers del Museu de la Mediterrània. En aquesta primera experiència hi participen 10 persones. En total, s'han programat unes 10 sessions. El grup ja està tancat, però totes aquelles persones que vulguin participar-hi poden sol·licitar-ho a Serveis Socials des d'on es valorarà la posada en marxa, si hi ha més demanda es podria realitzar un segon grup.

Aquest projecte forma part de l’Àrea de Serveis Socials amb el contacte i el treball de suport als cuidador/es i les persones dependents, i tota la informació, tràmit i i intervenció social amb el pla de treball individualitzat de la llei de la dependencia i l'Àrea d'atenció psicològica a persones grans o en situació de dependència i les seves famílies, englobat a l'Àrea d'Atenció a la Família de Serveis Socials, del Consell Comarcal del Baix Empordà. Hi col·labora l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a través de l'àrea de Serveis Socials i compta amb el finançament de Dipsalut. Torroella de Montgrí ha estat el primer municipi de la comarca on s'implanta.

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis