Avisos

Posen en marxa un grup de suport emocional i d'ajuda mútua per a persones cuidadores de Torroella i l'Estartit

13.04.2022

L'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà han iniciat aquest mes la posada en marxa d'un grup de suport a persones cuidadores de Torroella i l'Estartit. Es tracta d'un recurs que funciona a partir de trobades setmanals, guiades per un professional, amb les quals es vol facilitar un espai on puguin sentir-se acompanyades, compartir necessitats i preocupacions, prevenir situacions de sobrecàrrega i enfortir les competències de cura i d'autocura.

La regidora de Serveis Socials, Anna Maria Bonada, explica que, d'aquesta manera, «es pretén donar suport emocional i eines a lespersones  cuidadores i reduir l'impacte negatiu que, a vegades, poden experimentar». El grup de suport també permetrà millorar la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència i de les mateixes cuidadores.

La primera sessió del grup de suport es va fer l'1 d'abril a la sala de tallers del Museu de la Mediterrània. En aquesta primera experiència hi participen 10 persones. En total, s'han programat unes 10 sessions. El grup ja està tancat, però totes aquelles persones que vulguin participar-hi poden sol·licitar-ho a Serveis Socials des d'on es valorarà la posada en marxa, si hi ha més demanda es podria realitzar un segon grup.

Aquest projecte forma part de l’Àrea de Serveis Socials amb el contacte i el treball de suport als cuidador/es i les persones dependents, i tota la informació, tràmit i i intervenció social amb el pla de treball individualitzat de la llei de la dependencia i l'Àrea d'atenció psicològica a persones grans o en situació de dependència i les seves famílies, englobat a l'Àrea d'Atenció a la Família de Serveis Socials, del Consell Comarcal del Baix Empordà. Hi col·labora l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a través de l'àrea de Serveis Socials i compta amb el finançament de Dipsalut. Torroella de Montgrí ha estat el primer municipi de la comarca on s'implanta.

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis