Avisos

Posen en marxa un grup de suport emocional i d'ajuda mútua per a persones cuidadores de Torroella i l'Estartit

13.04.2022

L'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà han iniciat aquest mes la posada en marxa d'un grup de suport a persones cuidadores de Torroella i l'Estartit. Es tracta d'un recurs que funciona a partir de trobades setmanals, guiades per un professional, amb les quals es vol facilitar un espai on puguin sentir-se acompanyades, compartir necessitats i preocupacions, prevenir situacions de sobrecàrrega i enfortir les competències de cura i d'autocura.

La regidora de Serveis Socials, Anna Maria Bonada, explica que, d'aquesta manera, «es pretén donar suport emocional i eines a lespersones  cuidadores i reduir l'impacte negatiu que, a vegades, poden experimentar». El grup de suport també permetrà millorar la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència i de les mateixes cuidadores.

La primera sessió del grup de suport es va fer l'1 d'abril a la sala de tallers del Museu de la Mediterrània. En aquesta primera experiència hi participen 10 persones. En total, s'han programat unes 10 sessions. El grup ja està tancat, però totes aquelles persones que vulguin participar-hi poden sol·licitar-ho a Serveis Socials des d'on es valorarà la posada en marxa, si hi ha més demanda es podria realitzar un segon grup.

Aquest projecte forma part de l’Àrea de Serveis Socials amb el contacte i el treball de suport als cuidador/es i les persones dependents, i tota la informació, tràmit i i intervenció social amb el pla de treball individualitzat de la llei de la dependencia i l'Àrea d'atenció psicològica a persones grans o en situació de dependència i les seves famílies, englobat a l'Àrea d'Atenció a la Família de Serveis Socials, del Consell Comarcal del Baix Empordà. Hi col·labora l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a través de l'àrea de Serveis Socials i compta amb el finançament de Dipsalut. Torroella de Montgrí ha estat el primer municipi de la comarca on s'implanta.

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis